Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lanserer salg av solcellepanel og digital markedsplass for installatører

Lanserer salg av solcellepanel og digital markedsplass for installatører
Foto: Elgiganten/pressebilde
Magnus Hjelle

I fjor begynte Elkjøp å selge solcellepaneler i tre varehus i Norge. Nå skal de forsøke med det samme i Sverige, og utvider satsingen.

ANNONSE

Selskapet skal samarbeide med en av Nordens ledende solcelleleverandører Otovo. Sortimentet blir utvidet til å inneholde solceller for villaer, småhus og fritidsboliger, ifølge Market.se

I Sverige starter de også opp med kun tre varehus. I starten kommer solcellesortimentet til å finnes i varehuset i Barkarby i Järfälla, Kungens kurva i Huddinge og Sisjön i Göteborg, samt via nettbutikken. 

Elgigantens samarbeid med Otovo fremstår som en god match, da de begge ønsker å gjøre teknologien mer tilgjengelig. 

- Gjennom samarbeidet med Elgiganten gjør vi overgangen til grønn elektrisitet både billigere og enklere. Vi hjelper kunden gjennom hele prosessen, fra å bedømme hvor bra solstråling taket har, til å regne ut hvor mange solcellepaneler som trengs til installasjon og salg av overskuddet, sier Babak Tighnavard, Sverigesjef og vekstansvarlig for Otovo. 

I tillegg til å utvide sortimentet med solceller, skal Elgiganten i samarbeid med Otovo tilby en digital markedsplass for installatører, som skal gjøre overgangen til solenergi enklere.

- Når man skriver inn sin adresse og takspesifikasjoner på hjemmesiden, matches adressen automatisk med lokale installatører og deres prismodell. På den måten kobles konsumenten sammen med den installatøren som er billigst og har høyest kunderating i området. Algoritmen regner også ut hvor mye strøm hvert tak kan produsere, hvor mange solcellepanel som trengs, samt hva det kommer til å koste, avslutter Tighnavard. 

Også Elgiganten ser positivt på samarbeidet og ser frem til å være blant selskapene som er i forkant med å tilby grønn elektrisitet.

- Mange flere kunder etterspør mer miljøvennlige og energibesparende produkter og akkurat nå legger vi merke til en kraftig økt interesse for solceller. Vi skal være i forkant og forenkle overgangen til miljøvennlig, grøn elektrisitet i svenske hjem, sier Elgigantens administrerende direktør Niclas Eriksson. 

Del artikkel: