Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lar kundene lage sin egen vare

Ole Martin N. Evensmo

En ny norsk nettbutikk følger etter blant annet Nike, Levis og Adidas og lar kundene konfiguerer sin vare.

ANNONSE

Ideen er ikke ny. En rekke store aktører som Levis, Nike og Adidas har i mange år tilbudt personlig tilpasning av sine produkter. I de senere år har aktører som Zazzle og 3D-utskriftselskaper som Shapeways bygget videre på trenden å tilby kundene å skape sine egne, unike produkter.

Det er denne personlige produkt-treden den nystartede norske nettbutikken Shoes of Norway satser på. Gry Agerup åpnet sin norske og engelske nettbutikk for personlig tilpassede sko i slutten av oktober.

- Jeg satser mot kvinner over 35 år som vil ha kvalitetet. I det markedet er det betalingsvilje. I tillegg når jeg et marked for kvinner med store føtter, påpeker Agerup.

I samarbeid med en skofabrikk i Portugal har Agerup lansert en nettbutikk med 12 sko-modeller for kvinner og 3 sko-modeller for menn. Personaliseringen foregår ved at kunden velger en sko-type og får en 3D-modell av skoen med et basisdesign. Kunden kan så velge elementet hun vil tilpasse - avhengig av modellen - for eksempel en spenne eller skinnet på hælen. Det vises så et fargekart med ulike typer skinn og farger. På en av støvlettene Netthandel.no sjekket kunne man velge mellom over 120 ulike typer typer farget og behandlet skinn. De meste kompliserte modellene lar kunden tilpasse syv elementer. Skoene og støvlettene koster fra 1500-2500 kroner.

Agerup har fått laget 3D-systemet på toppen av den etterhvert populære nettbutikk-plattformen Shopify. Hun anslår at hun har invester rundt 300.000 kroner. Shopify har fått en del oppmerksomhet i den senere tid fordi selskapet samarbeider med Facebook slik at Shopify-nettbutikker kan selge produkter direkte på Facebook-sider.

Agerup er en ekte gründer som har startet nettbutikken ved siden av sin vanlige jobb. Til daglig jobber hun med med markedsføring i Posten Norge.

- Jeg har etablert en norsk nettbutikk og en engelsk for å kunne selge til kunder i EU. Det var det enkleste for å oppfylle kravene til moms-betaling, forteller hun.

Del artikkel: