Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lar pårørende bestille begravelsen på nett

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Begravelsesbyrået Fonus lanserer nettbutikk der pårørende kan bestille hele begravelsen på nett.

ANNONSE

Målet med den nye nettsatsingen til Fonus er å skape full åpenhet om priser i bransjen, og sikre at begravelsen skjer på de etterlattes premisser.

- Det er flere fordeler med å gjennomføre hele eller deler av en begravelsesbestilling på nett. For noen kan det være ukomfortabelt å planlegge gravferden med en fremmed person. Vi lanserer derfor en ny nettbutikk for å gi flere valgmuligheter til de som ønsker å planlegge begravelsen selv, sier Marita Eikenes, administrerende direktør i Fonus Begravelsesbyrå i en pressemelding.

Fonus hevder de var først ute i Norge med å bruke internett som et verktøy i planleggingen av begravelser i 2007. Nå lanseres den nye nettbutikken for å gi etterlatte mer fleksibilitet og oversikt i en bransje som er kjent for stive priser.

- Flere oppgir at de får prissjokk i etterkant av en begravelse. Bransjen har fått fortjent kritikk for å være tilbakeholdene med priser. Nettbutikken er et viktig steg mot å gi full åpenhet om hva det koster å gjennomføre en begravelse. Dette er på høy tid, sier Eikenes.

Fonus vil i sin nye nettbutikkløsning tilby basistjenester, seremonitjenester, musikk, blomster, kiste og gravsteiner. De vil fortsatt også satse på tradisjonelle leveranser med personlig oppfølging av kundene, men på sikt er de ikke tvil om hvor det bærer hen.

- I løpet av få år vil majoriteten av begravelser bli bestilt helt eller delvis over internett, hevder Eikenes.

Del artikkel: