Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lavpriskjedene vinner terreng - men Rema 1000 fortsetter fallet

Rema 1000 lanserer nettbutikk
Lavpriskjedene gjør det best, men samtidig som Coop Extra øker sin markedsandel med 1,4 prosent fortsetter Rema 1000 å falle. Hittil i år har kjeden falt med 0,5 prosent siden i fjor.
Bilde: Rema 1000
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Av den totale omsetningen i dagligvaremarkedet er det lavpriskjedene som står for størsteparten av omsetningen med 68,5 prosent til sammen. Coop Extra har økt mest samtidig som Rema 1000 har falt med 0,5 prosent siden i fjor.

ANNONSE

Analyseselskapet Nielsen har gjennomført en rapport som avslører forholdet mellom dagligvarebutikkene her i landet. Så langt i år er det Coop Extra som leder an med en økning i sine markedsandeler på 1,4 prosent fra i fjor, samtidig som Rema 1000 og Coop Prix faller mest med henholdsvis 0,5 og 0,7 prosent. Lavpriskjeden Kiwi øker også sin del av markedet med 0,5 prosent. Dette skriver E24.

Sjef for Rema 1000 i Norge, Trond Bentestuen, er ikke fornøyd med de fallende tallene.

- Min erfaring er at vi må være langsiktige i vårt arbeid og gjøre de nødvendige endringene som skal til for at vi skal løfte oss dit vi ønsker å være, forteller Bentestuen til E24. 

LES OGSÅ: Norges største matbutikk på nett inngår samarbeid med Clas Ohlson

Lavpriskjedene vinner terreng

Det er lavpriskjedene som står for den største delen av omsetningen i dagligvaremarkedet, med til sammen 68,5 prosent. Hittil i år er det åpnet 42 nye lavprisbutikker - men sett i forhold til at det også i år er lagt ned 31 nærbutikker og syv supermarkeder, har vi kun tre nye butikker til sammen. 

Rema 1000, Kiwi og Coop Extra har kontroll over henholdsvis 23,4, 22 og 14,4 prosent av markedsandelene til sammenligning mot Spar og Joker med sine 7,3 og 3,7 prosent.

LES OGSÅ: Vipps lanserer mobilbetaling i butikk

Del artikkel: