Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Legger ned samtlige fysiske butikker - satser kun på netthandel

Legger ned samtlige fysiske butikker - satser kun på netthandel
Pressefoto: Hobbex
Magnus Hjelle

Omsetningen sank med drøyt 50 millioner i forrige regnskapsår og de hadde et tap i driftsresultat på 16,8 millioner svenske kroner.

ANNONSE

- Det handler om en misforståelse vi gjorde internt, kombinert med det forandringstrykket vi ser i handelen i dag. Det finns ingen anledning til å skylde på været eller noe annet, sier deleier Johan Gustavsson til Market. 

Videre sier han at Hobbex har innledet en total forandring av selskapet for å skape en modell som er gangbar på tre til fem års sikt.

Fokuset kommer til å være på netthandelen. De fysiske butikkene som selskapet har i dag kommer til å stenges. 

- Det nåværende butikkkonseptet fungerer ikke for denne typen omsetning. Det kan vi se på tallene, sier Gustavsson. 

Hobbex har allerede stengt butikkene i Burlöv og og på Väla utenfor Helsingborg. Når det gjelder avvikling av de andre butikkene, er selskapet i dialog med leietakerne. 

Gustavsson vil ikke utelukke fysiske butikker i fremtiden, men det kreves noe annet, og han har sine ideer, sier han. Årsaken til dette er at Hobbex ser etter ny administrerende direktør og han vil la denne sette sitt preg på selskapets vei fremover. Bakgrunnen for at de ser for ny administrerende direktør er at de trenger noen som kan netthandel.

- Vi trenger en ny administrerende direktør som kan netthandel og som vil være med på en ny spennende reise inn i fremtiden. Det har ikke fungert internt. Dessuten finnes det et høyt forandringstrykk utifra, avslutter Johan Gustavsson. 

Del artikkel: