Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Leketøysselskap kjøper norske Top-Toy butikker

Nordisk leketøysgigant har tapt nesten 40 millioner kroner
Nordic Toy Team kjøper 20 norske BR-butikker.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Ringo- og Kozmoz-eier overtar 20 norske Top-Toy butikker.

ANNONSE

Etter at Top Toy i Norden gikk konkurs i desember i fjor, gikk det ikke lang tid før også Top Toy Norge måtte takke for seg. Som følger av dette ble både Toys R Us og BR Leker butikkene lagt ned, samt deres tilhørende nettbutikker. 

Salling Group har senere kjøpt opp det danske varelageret, samt BR navnet. Selskapet gikk tidlig i februar ut med at de planlegger å åpne 25 BR-butikker i Danmark.

Skal styrke posisjonen i Norge

Nå opplyser Nordic Toy Team AS, som eier konseptene Ringo og Kozmos i Norge samt Lekextra i Sverige, at de kjøper opp noen av Top-Toys butikker i Norge. I følge vår søsternettside Ehandel.se skal det også her dreie seg om BR-butikkene. 

Selskapet er medlemseid og drives ut i fra et kontor i Drammen. Nordic Toy Team består i dag av 251 butikker både i Norge og Sverige. Nå tar de også over 20 norske Top-Toy lokaler.

- Vi styrker vår allerede sterke posisjon på det norske markedet. Vi har de seneste ukene sittet i forhandlinger og kommer til å overta flere av Top-Toys butikker som har strategisk gode plasseringer, sier Peter Liljeberg, retail manager i Nordic Toy Team. Peter Liljeberg, retail manager i Nordic Toy Team.

Tar over 20 butikker

Også tidligere ansatte får være med på lasset. 

- Flertallet av personalet som tidligere har jobbet i disse butikkene får ansettelse hos våre medlemmer. De er fantastisk drevet og nå får deres tidligere personale dele våre verdier og vokse sammen med oss. 

Selskapet er også i forhandlinger med flere grunneiere i Sverige angående en eventuell overtakelse av leieavtaler fra Top-Toys tidligere lokaler der. 

Del artikkel: