Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Leverte underskudd på 30 millioner - nå tar X-life grep

Leverte underskudd på 30 millioner - nå tar X-life grep
Netthandelen for dametreningsutstyr X-Life, skal ta grep for å bedre lønnsomheten.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

- Vi har staket ut en ny kurs.

ANNONSE

I mange år opplevde X-life.no, som omtaler seg som "nettbutikken for deg som trener", eksplosiv vekst. De siste årene har bedriften dog tapt omsetning og leverte i fjor et underskudd på 31 millioner kroner. Nå tar de grep. 

X-life ble startet opp av Lasse Christoffersen i 2007 og er i dag en del av Mylna gruppen, som ble kjøpt av Stykket Holding i 2011. Netthandelen har rettet seg mest mot kvinner, men selger treningsklær og treningsutstyr til både damer og menn.

I 2018 opplevde treningsutstyrsbutikken en nedgang i omsetning til 66 millioner fra 87 millioner kroner i 2017. Nå har selskapet iverksatt en snuoperasjon for å forbedre lønnsomheten. 

- Vi har hatt et tøft 2018Tom Sunde har vært daglig leder for X-Life siden desember.

I desember gikk Tom Sunde inn som ny daglig leder for X-life, som blant annet har seks års erfaring fra Adidas Gruppen.

- Vi har hatt et tøft 2018 med utfordringer knyttet til nytt ERP system og ny nettplattform, men vi ser en meget positiv utvikling og vil levere en solid resultatforbedring for 2019.

- Hva innebærer snuoperasjonen X-life nå er inne i?

- X-life er inne i en fase hvor vi reposisjonerer oss som aktør i netthandelen, både strategisk og konseptuelt innenfor trening og friluftssegmentet, sier Tom Sunde til Ehandel.com.

- Hvordan skal dere sikre videre vekst?

- Vi har staket ut en ny kurs med en tydelig marked- og produktstrategi som vil gjøre oss til en spennende destinasjon for trening og aktiv fritid.

Del artikkel: