Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Libris omprofileres til Norli - skal øke digitaliseringen

Libris omprofileres til Norli - skal øke digitaliseringen
Norli overtar 40 Libris-butikker, og blir Norges største bokhandelkjede.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Som følger av omstilling i bransjen.

ANNONSE

Bokhandelkjedene Libris og Norli ble slått sammen av eierselskapene Norgesgruppen og Aschehoug allerede i 2012 , men har begge beholdt sine kjedenavn - frem til nå. Fra 1.september ble 40 Libris-butikker omprofilert til Norli, som nå blir Norges største bokhandelskjede. 

Konsolideringen skal i følge Retailmagasinet komme av endringene som skjer i detaljhandelen for tiden, hvor mange selskaper tilpasser seg ved å skalere ned butikker i  antall og størrelse, samt satser mer på digitale løsninger. Det skal dog ha blitt vanskelig å implementere for franchisekjeden Libris.

– Slike funksjoner var det enkelt å implementere i Norli. Men i Libris-delen var det mer komplisert siden det fordret konsensus blant kjøpmennene. Å utvikle to forskjellige løsninger var uaktuelt, sier John Thomasgaard, Norli-sjef, til nettstedet. 

Les også: Notabene leverte underskudd på nærmere 30 millioner kroner

Styrker fundament og varemerke

Norli satser mer og mer digitalt og relanserte blant annet nettbutikken i fjor høst. Med Libris-butikkene vil kjeden i tillegg til netthandel ha 179 butikker. Det vil likevel gjenstå 10 butikker med Libris-navn. 

– Nå er vi blitt mer landsdekkende og har fått flere medlemmer til kundeklubben. Dette styrker fundamentet til butikkene som har kommet over fra Libris. Det styrker varemerket Norli, og vi er den største bokhandelkjeden i landet.

Les også: Nettbokhandelen Bookis måtte trekke ny tjeneste etter advokatrunde

Del artikkel: