Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lightup.no inngår samarbeid med Elektroimportøren.no

Lightup.no inngår samarbeid med Elektroimportøren.no
Gründer og daglig leder i nettbutikken Lightup.no, Martin Erlandsen.
Beth Dirdal Jåtun
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Gjennom de ti årene Martin Erlandsen har drevet nettbutikken Lightup har han hatt god og jevn vekst. Nå inngår Norges største lampebutikk på nett et samarbeid med Norges største butikk for elektromateriell og lys.

ANNONSE

For 10 år siden hadde gründer og daglig leder i Lightup.no, Martin Erlandsen, aldri sett for seg at han skulle selge lamper for 20 millioner kroner i året. Nettbutikken har hatt en god og jevn vekst over årene og i fjor satset de i nabolandet og åpnet nettbutikk i Sverige. Nå kan den norske nettbutikken meddele at de har inngått et samarbeid med markedsplassen Elektroimportøren.no som vant Årets Handelspris under Virkes Handelskonferanse i fjor.

- Elektroimportøren har bygget en løsning for oss i deres markedsplass hvor vi selger lamper gjennom deres nettbutikk og sender varene direkte til deres kunder. Dette er et nyoppstartet samarbeid vi har stor tro på, forteller Erlandsen til Ehandel.

Han legger til at de har spesialisert seg på belysning til privatmarkedet og at med miksen mellom Elektroimportørens nettbutikk og deres eget store sortiment håper han på et lønnsomt samarbeid for alle parter. De opplever allerede at det kommer en del ordre via Elektroimportørens kanaler og er spent på hvor dette bærer nå som høstmørket slår inn og høysesongen for belysning er i gang. 

Les også: Lightup.no: Elektrikerens lyse idé fikk ham til å skinne i egen bedrift

Forbereder seg på større vekst i markedet

Erlandsen har det siste året hatt med seg innkjøpsansvarlig Henning Sundt på laget, og selv om de to stadig har spennende planer i tankene fokuserer de på å bygge gode tiltak de faktisk får gjennomført, og hovedfokuset ligger på å beholde de fornøyde kundene.

- Akkurat nå rigger vi oss for mer vekst og større kjennskap i markedet. Det betyr fokus på å fortsatt utvide vårt sortiment, med spennende og aktuelle varer - som våre kunder vil ha. I tillegg ønsker vi å bli litt mer synlige i markedet. Dette er ingen "quick fix" og må bygges over tid, men vi ønsker å sette opp tempoet på en del tiltak vi lenge har hatt på lista, sier Erlandsen.

Videre forteller han at det blir viktig å videre jobbe målbevisst både med det de kjøper inn av varer, men også markedsføringen og å kunne yte en stabilt god service. Da gjelder det å være skjerpet og stadig heve lista.

Les også: Elektroimportøren stakk av med Årets Handelspris - se stor bildeserie

Åpnet for B2B-handel i år

I år åpnet også selskapet opp for B2B-handel i Norge, et marked de ser for seg å jobbe aktivt med og hvor kundebasen kan øke. Det er spesielt Sundt som jobber med B2B-kundene deres. 

- Vi har nå åpnet opp for samarbeid med en rekke elektrikere og interiørdesignere. De selger inn vårt sortiment til sine sluttkunder og får da egne avtalepriser og en del av salget, i tillegg til at elektrikeren får monteringen hos kunden. Vi har et sortiment som er langt større enn det elektrikere kan levere, forteller Erlandsen.

Lamper er gjerne en vare som kunder kvier seg for å kjøpe uten å rådføre seg med en elektriker, og duoen ser derfor positivt på dette markedet som en del av sin satsing.

Del artikkel: