Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Logistikkeiendom har for første gang passert kontoreiendom i omsetning

Logistikkeiendom har for første gang passert kontoreiendom i omsetning
Logistikkeiendom tar igjen kontoreiendom i omsetning for første gang.
Foto: Pressebilde / Lager & Industrisystemer
therese.karlsrud.haugen

Logistikkeiendom står for 22 prosent av det totale transaksjonsvolumet og har omsatt for 8 milliarder kroner hittil i år, dette kan bli ny rekord.

ANNONSE

For første gang er logistikkeiendom omsatt for høyere verdi enn kontoreiendom i Norge, opplyser Finansavisen.

Omsatt for 8 milliarder i år

I følge ny rapport fra Colliers International er det hittil i år omsatt lagerbygg for rundt 8 milliarder kroner, noe som utgjør 22 prosent av det totale transaksjonsvolumet. Rapporten hevder at omsetningen på logistikkeiendom kan summere seg opp til 9,5 milliarder ved årets utgang. Dette er isåfall ny rekord.

På grunn av økt netthandel har det vært en nedgang i investorinteressen blant tradisjonell handelseiendom, og logistikk har dermed passert kontoreiendom som den mest omsatte næringseiendomstypen.

Groruddalen er fortsatt mest attraktivt

Colliers tror at den høye transaksjonsaktiviteten vil fortsette, men at prime yield vil flate ut. Det vil si direkteavkastningen for de mest attraktive logistikk eiendommene. Groruddalen er per dags dato ledende når det kommer til leienivå. 1250 kroner per kvadratmeter har vært stabilt over de siste tre årene i dette området.

Leienivåene i de beste logistikkområdene rundt Oslo har på sin side økt med 8 prosent i samme periode. Hvis denne trenden fortsetter tilsier rapporten at prisene kan nå samme nivå som Groruddalen om ikke lenge. 

Del artikkel: