Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Löplabbet: Suksess på løpende bånd

Löplabbet: Suksess på løpende bånd
SKOR SEG PÅ JOGGEBØLGEN: I fjor solgte Tor Fauske og Löplabbet nesten 70 000 par med spesialjoggesko. Tidenes beste år for Löplabbet endte med et resultat på 5,9 millioner kroner før skatt.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Netthandel
info@netthandel.no

Nordmenn løper som aldri før om dagen. Det merker Tor Fauske i spesialbutikken Löplabbet godt.

ANNONSE

Og løpsfesten som spesialbutikken Löplabbet er inne i ser ut til å fortsette. Bare i vintermåneden januar i år økte salget med 50 prosent i forhold til samme måned i fjor.

I 2016 opplevde daglig leder Tor Fauske, eier av ni prosent av selskapet, tidenes omsetning med 86,7 millioner kroner, og et resultat før skatt på 5,9 millioner kroner. Nesten 70 000 par med spesialjoggesko forsvant ut fra lageret til Fauske & Co i fjor.

Löplabbet består i dag av 14 butikker, hvorav 11 er egeneide og tre er franchise. I tillegg til dette kommer nettbutikken. Kontakten med kundene holder de jevnlig via nyhetsbrev som treffer rundt 25 000 løpsinteresserte mennesker.Foto: Bjørn Skomakerstuen

Rendyrker egen kompetanse

- Vi er tro mot løpenisjen. Vår suksess er enkelt sagt tuftet på noen helt sentrale pilarer, sier Fauske da eHandel.com treffer ham i hovedbutikken i Pilestredet i Oslo før åpningstid.

- De pilarene er kunnskapen til våre ansatte, som består av alt fra mosjonister til OL-deltakere. Så er det sortimentet som vi bruker mye tid på for å finne frem til det som vi mener er best og som kan tilføre noe nytt i en stor skoflora.  Det er viktig for oss å hele tiden utvikle konseptet vårt og sortimentet - for hele tiden å kunne tilby våre kunder noe nytt, sier Fauske.

Et annet moment er ekspertarbeidet som legges ned i skovalget til kundene.

Lange testøkter på tredemøller

For når det skal velges sko til en potensiell kunde er det lite eller ingenting som overlates til tilfeldightene.

For 250 kroner vurderes kundenes løpsmåte gjennom en 10 minutter lang tredemølleseanse.

Det hele filmes fra hoftene og ned for på den måten å se på løpsteknikk og hvordan alt påvirker måten foten beveger seg på under løping. Resultatet danner grunnlaget for hvilke sko som forslås for kunden.

Kundene prøver gjerne to til fire ulike modeller før de til slutt velger et par. Hele utprøvingen tar gjerne 30-40 minutter.


SKOFEST: I fjor omsatte Löplabbet i Norge spesialjoggesko for 86,7 millioner kroner.

SKOFEST: I fjor omsatte Löplabbet i Norge spesialjoggesko for 86,7 millioner kroner.
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Og det er ikke sikkert at merket du ender opp med er fra velkjente Nike eller Adidas. Det kan bort bli sko fra Topo eller Inov-8 - som utgjør to av merkene fra totalt 13-14 leverandører.

- Men er det slik at folk kommer innom, tar testen og forsvinner ut igjen og kjøper skoene på nett et annet sted etter en liten prisjakt?

- Dette er et marginalt problem for oss. Det er få som går ut av butikken uten sko, sier Fauske, som likevel ikke legger skjul på at den relativt symbolske summen kan være en stor nok barriere til å unngå slikt.

Han minner om at de fleste som er innom Löplabbet er opptatt av den personlige veiledningen.

Løpsglede og færre skader

- De vet at deres problemer trygt kan plasseres i våre hender. Vårt mål er å gi folk mer glede av løpingen, forklarer Fauske.

- Går det an å beskrive den typiske Löplabbet-kunden?

- Det er som regel en person som løper regelmsessig 2-4 ganger i uken. Gjerne året rundt. Dette er løpere som ofte har erfart at det er lett å pådra seg skader, og at en godt tilpasset sko kan være løsningen for å unngå dette.

Fauske sier at det også blir flere og flere unge jenter som tar turen innom på jakt etter gode løpesko.

- Trenden er at løping bare er en av mange elementer som fyller treningshverdagen for mange. Løping forbrenner mer fett - og gjør det enkelt å holde seg frisk og «fresh», sier Fauske.


Tor Fauske.

Tor Fauske.
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Fakta om Löplabbet:

  • Löplabbet ble startet i Sverige. Butikkene i Norge var i begynnelsen drevet på franchisebasis.
  • Konseptet og rettighetene ble senere oppkjøpt av Medicus-Plesner.
  • Löplabbet i Norge er helnorsk, men drives fortsatt etter den svenske «oppskriften» og under svensk navn.
  • Löplabbet Norge eies av Plesner Gruppen AS (91 prosent). Tor Fauske eier de resterende aksjene.

Del artikkel: