Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lover priskrig på bildeler

Ole Martin N. Evensmo

Komplett Group øker sine eierandeler i nettbutikken Bildeler.no. Nå varsler konsernet at prisene på norske bildeler skal reduseres betydelig.

ANNONSE

- Norske forbrukere betaler altfor mye for deler til bilen. Gjennom nettbutikken Bildeler.no skal vi endre bransjen og tilby kvalitetsdeler til en pris de andre leverandørene bare kan drømme om, sier Ole Vinje, konsernsjef i Komplett Group i en pressemelding.

I 2011 kjøpte Komplett Group 40 prosent av aksjene i selskapet Norsk Bildelsenter som eier nettbutikken Bildeler.no. I fjor kjøpte netthandelskonsernet ytterligere andeler i selskapet, og i første kvartal i år ble en avtale signert slik at Komplett nå eier totalt 90,1 prosent av aksjene. Gründer Arne Aasland eier de resterende aksjene i selskapet.

- Med Komplett i ryggen har vi fått tilført solid kompetanse på netthandel og logistikk. Netthandel er den mest effektive måten å selge bildeler på. Gjennom lave driftskostnader og direkteimport fra produsenter over hele verden, kutter vi mellomledd og halverer kostnadene. Vi skal gjennom offensive og kreative tiltak gjøre det enda enklere for ”folk flest” å handle bildeler på nett, sier Arne Aasland som fortsetter som daglig leder for nettbutikken.

Norsk Bildelsenter omsatte for 64 millioner norske kroner i 2013 og har tjent penger i alle år siden de startet i 1990. Målet er å fortsette den gode veksten.

- Som Nordens største netthandelsaktør ønsker vi å styrke vår posisjon ytterligere gjennom å tilby et bredt spekter av produkter som enkelt kan kjøpes for kundene. Vi ønsker å vokse 20 prosent hvert år de neste 5 årene, sier Ole Vinje.

Blant andre nettbutikker på det norske markedet finner vi Skruvat.no, BSBilder.no, GSBildeler.no og QWT.no. Se for øvrig vår store bransjeoversikt.

(Foto: Komplett Group)

Del artikkel: