Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lyko økte med 50 millioner første kvartal

Lyko økte med 50 millioner første kvartal
Lyko fortsetter sin sterke vekst inn hår- og hudpleie på nett.
Foto: Lyko/pressebilde
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Butikksalget avtar, men er fortsatt viktig for veksten på nett.

ANNONSE

En økning på 25,6 prosent til en omsetning på drøye 254 millioner svenske kroner, er slik det ser ut når omnikanal-aktøren Lyko legger frem tallene sine for første kvartal. I fjor var denne posten på 202 millioner kroner. 

Resultatet gikk på sin side opp fra 0,8 til 2,2 millioner svenske kroner, mens netthandelen nå står for 70 prosent av selskapets totale omsetning. Dette er en økning på 63,2 prosent, fra fjorårets fjerde kvartal. 

Les også: Lykos netthandel omsatte for over 540 millioner kroner

- Den langsiktige trenden med at kundene handler mye mer på nett er fortsatt svært tydelig og en viktig forklaring på vår vekst. En annen betydelig og mer merkbar faktor er at Lyko fortsetter å ta markedsandeler innen hår- og hudpleieprodukter online, kommenterer Rickard Lyko, gründer og daglig leder i Lyko, i en pressemelding. 

Vokser raskest i Norge og Finland

Lyko har virksomhet i Sverige, Norge og Finland, hvor av de to sistnevnte oppgis å vokse raskest. 

Selskapet, som har butikker med og uten salonger, skal dog ha opplevd noe nedgang i sine fysiske butikker. Uansett fortsetter disse å være en vesentlig del av Lykos omnikanalstrategi, og svært viktig for salget på nett. 

- Vi fortsetter også å jobbe løpende med å styrke våre butikker med de rette tilbudene på de rette stedene. Våre fysiske butikker fortsetter å skape forutsetninger for online-segmentet, da de gir oss tilgang til et attraktivt produktsortiment. Vi kommer dermed til å fortsette å satse på vårt butikknett gjennom innovasjon og sterk omnikanalstrategi. 

Del artikkel: