Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lyko passerer milliarden - vokser raskest i Norge og Finland

Lyko passerer milliarden - vokser raskest i Norge og Finland
Richard Lyko, daglig leder i Lyko.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Har snudd underskudd til overskudd på over 30 millioner kroner i år.

ANNONSE

Etter et vellykket første kvartal kan kosmetikkjeden og omnikanal-aktøren Lyko nå rapportere om et endra bedre andre kvartal, med en økning på 27,5 prosent opp til 277 millioner svenske kroner i omsetning. Dette tilsvarer rundt 257 millioner norske kroner. 

Samtidig leverte selskapet et overskudd på 17,2 millioner svenske kroner, som kan sammenlignes med et underskudd på 3,7 millioner under samme periode året før. Om man regner med de siste tolv månedene, innebærer tallene i kvartalsrapporten at Lyko har omsatt for over én milliard det siste året. 

- Størst er veksten innen segmentet online, der omsetningen økte med 44 prosent sammenlignet med andre kvartalet i 2018. Det er gledelig at vi lokker stadig flere besøkende og lykkes med å ta markedsandeler på nett samtidig som verdien per kjøp holder seg høy. Netthandel står i dag for 70 prosent av Lykos totale omsetningen, sier Richard Lyko, daglig leder i Lyko, i en kommentar til rapporten.

Les også: Brandsdal Group utvider i Europa med Cocopanda - Polen står for tur

Raskest vekst i Norge og Finland

Grunnen til den sterke veksten på nett forklarer Richard Lyko med en velfungerende og smidig netthandelsopplevelse samt et bredt produktsortiment og effektiv markedsføring. Selskapet har også blitt eksponert i det svenske TV-programmet Let's Dance i år, noe som skal ha økt Lykos synlighet ytterligere. 

Raskest vekst opplever selskapet imidlertid i Norge og Finland, som vokser raskere enn konsernet totalt sett.

For å håndtere det økte salgsvolumet og nå sine vekst- og lønnsomhetsmål er en av selskapets viktigste satsninger for tiden - utbyggingen av et automatisert varelager i Vansbro, Sverige. 

Les også: Vita-kjeden halverte resultatet i fjor

Vellykket første halvår

For årets første seks måneder skal salget ha økt med 26,5 prosent til 531 millioner svenske kroner, tilsvarende 492 millioner kroner. Driftsresultatet økte også fra 3,8 millioner til 35,4 millioner, som er omtrent 33 millioner norske kroner. 

- Vårt resultat fortsetter og forbedres. Vår bruttomargin har blitt noe redusert under kvartalet og forklares av at hudpleieprodukter, med en noe lavere margin, viser en raskere vekst enn øvrige produkter. Online-segmentet har hatt store kampanjer og mottatt subsidier fra leverandører i form av markedsbidrag, som har redusert markedskostnadene, sier Lyko.

Del artikkel: