Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Lykos netthandel omsatte for over 540 millioner kroner

Lykos netthandel omsatte for over 540 millioner kroner
I desember i fjor åpnet Lyko sin nye norske flagship butikk på et av Norges største kjøpesentre, Oslo City.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Opplever et svakere marked for fysisk handel.

ANNONSE

Den svenske kosmetikkjeden Lyko rapporterer sine tall for fjerde kvartal, samt for hele året 2018.

Selskapet, som åpnet ny flagship butikk på kjøpesenteret Oslo City før jul, kan fortelle at deres norske virksomhet vokser raskt og at selskapets totale salgsvekst økte med 20,2 prosent til 932,7 millioner svenske kroner i 2018. Dette tilsvarer rundt 859 millioner norske kroner. 

Det er selskapets netthandel som i stor grad har drevet den sterke veksten, med 63,2 prosent av omsetningen. Hvilket tilsvarer 541,8 millioner kroner. I 2017 stod nettsalget for 52,4 prosent. Richard Lyko, daglig leder i Lyko.

- Vi er veldig fornøyde med utviklingen i lønnsomheten på nett. Vi slo salgsrekord under Black Week og Cyber Monday der mer enn 14 000 nye kunder besøkte Lyko.se, sier Richard Lyko, daglig leder i Lyko, i en pressemelding. 

Salget i butikk sank

Det skal imidlertid ha vært en nedgang i den fysiske handelen, der salget i butikk sank og havnet på 36,9 prosent av omsetningen. Dette lå på 47,6 prosent året før. Det kan forklares av et generelt svakere marked for fysisk detaljhandel, skriver selskapet. 

Lyko har 40 butikker fordelt i Norge og Sverige, hvor av 39 har tilhørende salonger. 

Omnikanal-aktøren gjør stadig nye satsninger for å få best mulig flyt mellom den fysiske og digitale handelen, og lanserte blant annet et nytt system for sine frisører tidligere i januar i år.

- Våre fysiske butikker fortsetter å skape forutsetninger for nett-segmentet, da det gir oss tilgang til et attraktivt produktsortiment - en svært viktig puslespillbit i vårt konsept. Vi kommer dermed til å fortsette og satse på vårt butikknett gjennom innovasjon og sterk omnikanalstrategi, sier Lyko.

Automatisert varelager

Per dags dato er Lyko i full gang med bygget av sitt fremtidige høyteknologiske lager i Vansbro i Sverige, som skal inneholde et automatisert lagersystem. Målet er å investere ca. 85 millioner på dette til sammen i 2018 og 2019. 

- I kombinasjon med et generelt økt fokus på lønnsomhet er denne investeringen en viktig nøkkel i ambisjonene om å nå våre langsiktige mål. 

Del artikkel: