Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Makestyle.no er konkurs - vil forsøke å selge boet

Makestyle.no vinner på kundens tillit
Gründer Janne Borlaug av nettbutikken Makestyle.no, som har vært en favoritt blant bloggere.
therese.karlsrud.haugen

Endringer i markedsføringen skal være en av hovedgrunnene.

ANNONSE

Skjønnhet- og velværebutikken Makestyle.no har nå gått konkurs, etter flere år med underskudd. I årsregnskapet for 2017 skal selskapet ha hatt en gjeld på 3,6 millioner. Det opplyser E24.

Nettbutikken har lenge vært en favoritt blant bloggere,  som har vært en mye brukt markedsføringskanal for selskapet. Nå er planen å selge boet, hvor det i følge bostyrer Karianne Evje Skiaker skal være flere interesserte kjøpere. 

- Markedsføringen har endret seg en del

Markedsføring via bloggere og influencere var mye billigere da Makestyle AS ble etablert i 2011, og det kommer frem at endringer i markedsføringen skal ha vært en av hovedgrunnene til konkursen.

Andre faktorer som trekkes frem er konkurransen fra store og etablerte kjeder, samt tollfrigrensens økning fra 200 til 350 kroner. 

– Det er veldig sammensatt, men en av hovedgrunnene er endringen i markedsføring, og at når man forsøker å drive en nettbutikk gjennom autoriserte forhandlere fremfor å ta billige snarveier så blir konkurransen for stor, sier Janne Borlaug, gründer av Makestyle, til E24, og fortsetter:

- Markedsføringen har endret seg en del. Facebook-annonseringen ble så avansert at man helst skulle hatt egne byrå som tok seg av det. Det var en stor del av markedsføringsplanen vår, når dette endret seg og ble uforutsigbart gikk dette selvsagt utover oss, sier Borlaug.

 

Del artikkel: