Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Makestyle.no vinner på kundens tillit

Makestyle.no vinner på kundens tillit
Janne Borlaug fra Makestyle.
Foto: Makestyle.no
Netthandel
info@netthandel.no

Kortreiste produkter, tillit og nærhet til kunden har vært sentrale element i oppbyggingen av kosmetikkbutikken Makestyle.no.

ANNONSE

Makestyle-gründer Janne Borlaug hadde ingen kunnskap om å drive nettbutikk da hun og samboeren startet Makestyle.no for knappe seks år siden. I fjor hadde nettbutikken en omsetning på 12,8 millioner kroner.

Riktig salgskanal

Borlaug er egentlig utdannet barnevernspedagog. Etter hvert bestemte hun seg imidlertid også for å ta utdannelse som makeup-artist, og firmaet ble opprinnelig startet for å drive med sminketjenester. Etter hvert ble forespørslene mange på hvor sminken kom fra, og hvor man kunne få tak i dem. Dermed dukket også ideen om å starte en nettbutikk for makeup-produkter opp.

- På denne tiden var ikke netthandel så vanlig som i dag, men vi skjønte likevel fort at dette var en bra salgskanal for oss. Etter hvert kunne jeg bare sende de kundene jeg sminket rett til nettbutikken når de spurte hvor de kunne få tak i produktene, forteller Borlaug, som med tiden også har lansert sitt eget varemerke; MAST.

- Vi har lansert to krølltenger som har blitt en suksess, og vi lanserte nettopp rettetang og luksusbørste. Responsen tilsier at det kommer til å bli mer, forteller Borlaug.

Nærhet til kunden

Vareutvalget har vokst betraktelig siden oppstarten, men strategien er fremdeles å ha mest mulig kortreiste varer, og kjøpe inn produkter fra autoriserte norske leverandører. Målgruppen er alt fra femåringen som ønsker seg en barneneglelakk, til 90-åringen som er ute etter en hudkrem.

- Vi skal ha billige produkter, og vi skal ha eksklusive produkter. En satsing akkurat nå, er økologiske varer. Men felles for alle er at vi aldri går på kompromiss med kvaliteten, påpeker Borlaug.

- Mange starter nettbutikk fordi de ser at det er et bra marked for kosmetikk, men de har kanskje ikke så mye hjerte for selve faget. Vi står for våre verdier i alt vi gjør, og for meg handler ikke alt om penger. Vi ønsker at flest mulig av produktene våre skal være kortreiste, og vi må være trygge på hvor varene kommer fra. Det er en dyrere måte å drive på, men jeg kunne ikke drevet på noen annen måte. For meg er det viktig å kunne stå inne for alt vi gjør i alle ledd, påpeker Borlaug

- Grunnen til at kundene handler hos oss er kanskje ikke at vi kjører tilbud hver dag, men at vi tilbyr trygghet, nærhet og produkter som garantert er ferskvare. Vi svarer kundene våre på telefon, Facebook og Instagram, og vi er opptatt av åpenhet. Vi legger ut bilder av alt vi gjør, og vi liker å dele det vi driver med. Ut fra tilbakemeldingene vi får, så liker kundene å se litt bak kulissene. De føler at de kjenner oss, og får et litt annet forhold til Makestyle enn en hvilken som helst annen nettbutikk.

Fokusert på logistikk

Makestyle har hele veien satset på effektivisering, og lagerløsningen får mye av æren for den veksten man opplever.

- Vi begynte å pakke varer i stuen, og gikk på postkontoret og sendte varene. Så gikk ferden videre ut i boden, før vi for rundt fire år siden flyttet inn på et mer egnet lager på 100 kvadratmeter, forteller Borlaug.

Det var også på dette tidspunktet hun sa opp jobben og satset hundre prosent på Makestyle.

Artikkelen fortsetter under bildet.


- Målet er å vokse så mye at vi en dag får et automatisert robotlager, forteller Borlaug.

- Målet er å vokse så mye at vi en dag får et automatisert robotlager, forteller Borlaug.

- I dag har vi 300 kvadratmeter, som vi også holder på å vokse ut av. Vi har fokusert mye på logistikk fra dag én. Lagersystemet vårt er bygget opp rundt plukk og pakk, og er det samme som mange av de store aktørene har, bortsett fra at vi har mindre varer og mindre skala. Men målet er å vokse så mye at vi en dag får et automatisert robotlager, forteller Borlaug, som understreker at man vil bygge stein for stein.

- Nå er vi i en periode hvor vi kan ha fokus på å stabilisere ting og vokse sakte, samtidig som vi hele tiden forsøker å videreutvikle oss. Vi ønsker fortsatt å ha kontroll på ting og kunne håndtere det meste selv, og det er en strategi vi ønsker å fortsette. Vi har fått forespørsler fra investorer og andre interesserte, men vi har bestemt at dette konseptet skal være nært oss. På den annen side har vi definitivt som mål å utvikle oss slik at vi blir størst mulig, og vi skal videre til et enda større lager. Målet er å bli en ledende aktør med de mest fornøyde kundene. Men vi vil ikke vokse alt for fort heller, for det som går fort opp, kommer ofte fort ned igjen, avslutter Borlaug.

Del artikkel: