Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Makeup Mekka kjøpes opp av Varner

Makeup Mekka kjøpes opp av Varner
Berit Sjøvik og Madeleine Holmen fra Makeup Mekka.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Estimert kjøpesum er 100 millioner kroner.

ANNONSE

Gründerne av sminkebutikken Makeup Mekka trekker seg ut av styret og selger selskapet sitt til klesgiganten Varner og oppkjøpseksperter med erfaring fra Herkules Capital og Orkla. 

I følge DN skal summen ligge på nærmere 100 millioner kroner, uten at hverken Makeup Mekka eller oppkjøperne vil kommentere prisen. 

- Krevende å vokse så fort

Nettbutikken har gjort stor suksess med sitt selvutviklede sminkemerke, som ble startet i 2009 av ekteparet Hilde Johanessen Jeridi og Sammy Jeridi. I 2012 fikk de inn Katja Ivarson og Hans Erik Horn som deleiere, og siden 2017 har Berit Sjøvik vært daglig leder for selskapet. 

– Den største utfordringen har vært å håndtere veksten over driften. Vi har nesten ikke hatt lån. Det er svært krevende å vokse så fort, mange knekker ryggen på veien, sier Katja Ivarson, til DN. 

Siden Sjøvik ble med på laget har det skjedd en opprydning i selskapet, og i fjor skal netthandelens resultat ha landet på 10 millioner kroner. 

Sminke-gründerne er i følge avisen nå ute av styret, hvor av Varner har kommet inn på eiersiden med 20 prosent. Samtidig trer oppkjøpsekspertene, Sverre Flåskjer og Andreas Lysdahl, tidligere fra Herkules Capital, samt Johanne Solhaug fra Orkla inn i styret. 

- Vi gjør det veldig bra for tiden

Katja Ivarson og Berit Sjøvik skal fungere som markedssjefer og daglige ledere videre, og beholder en liten eierandel. 

Ehandel.com har kontaktet Makeup Mekka for flere spørsmål knyttet til oppkjøpet, men selskapet ønsker ikke kommentere noe ytterligere per dags dato. Nå er fokuset på salget videre. 

- Vi gjør det veldig bra for tiden og det er full fokus på å planlegge høstens kampanjer og nye produktlansering. I utgangspunktet ønsker vi ikke så mye fokus på oppkjøpet nå, skriver Berit Sjøvik til Ehandel.com. 

Del artikkel: