Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mangeårig tiggerferd hos aksjonærene for å unngå skifteretten er nå avblåst

Mangeårig tiggerferd hos aksjonærene for å unngå skifteretten er nå avblåst
For første gang på seks år kan den danske elektronikkgiganten Bang & Olufsen vise til overskudd. Her fra butikken i Herning som åpnet for snart fire år siden. Design har alltid stått høyt i kurs hos selskapet - noe også denne butikken bærer preg av.
Foto: Michael Moellegaard/Bang & Olufsen/Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Dansk lyd- og bildeluksus ser ut til å ha funnet tilbake til vinnerformen igjen.

ANNONSE

Med unntak av SAS er det få selskaper i Danmark som har hatt så mange nær døden-opplevelser som den danske elektronikkprodusenten Bang & Olufsen, skriver danske Business.

Men nå ser ting ut til å ha snudd for den danske high end-leverandøren av lyd og bilde, som for første gang på seks år har levert overskudd, kommer det frem i en halvårsrapport.

Aksjekursen har steget med 100 prosent, samt at resultatet på topplinjen har vokst med 15 prosent i første halvår.

Økt selvtillit

Dette har naturlig nok gjort noe med selvtilliten til firmaet som gjentatt ganger de siste årene har måttet spørre aksjonærene om penger for å unngå skifteretten. 

B&O-toppsjef Henrik Clausen mener merket har et stort og uforløst potensial. Han overtok sjefsrollen for halvannet år siden, og har siden da hatt som mål å vise at et elektronikkselskap av typen luksuriøst kan tjene penger i et vesteuropeisk høykostland som Danmark.

- Det har vært viktig for oss, med den historien vi har hatt de siste årene, at vi ikke bare kan vokse, men også gjøre det på en ordentlig og lønnsom måte. Det har vi gjort her i første halvår, sier B&Os redningsmann.

Snuoperasjon

Snuoperasjonen skyldes flere elementer.

Flere avdelinger i selskapet er solgt, og et samarbeid med sørkoreanske LG på TV-fronten har fått kostnadsmessige ringvirkninger. Clausen legger i tillegg til at de har truffet bra med flere nye produkter - som blant annet de nye desginer-høyttalerne Beosound Shape.

Ellers er det de to klassiske varemerkene B&O og B&O-Play som drar lasset.

I andre kvartal solgte de to varemerkene til sammen for nesten 1,3 milliarder kroner.

Del artikkel: