Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mannen bak Rema 1000-appen «Æ» og bestevenn-strategien slutter

Mannen bak Rema 1000-appen «Æ» og bestevenn-strategien slutter
Lars Kristian Lindberg er mannen som fikk fart på bokstaven æ. Nå slutter han i Rema 1000. Her fra Ræma 1000-butikken i Sørkedalsveien i Oslo.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Bestevenn-strategen med en forkjærlighet for bokstaven æ er historie i Rema 1000-sammenheng.

ANNONSE

- «Æ» er en app som skal revolusjonere hele dagligvarebransjen. Dette ikke bare en app, men nøkkelen til personlige priser, sa Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, da «Æ» ble lansert med brask og bram foran pressen og nesten 600 kjøpmenn i januar i år.

Lindberg har også vært ansvarlig for Remas bestevenn-strategi som ble lansert samtidig som «Æ».

Nå har Lindberg sluttet i Rema 1000, skriver Nationen.

- Takk for flotte år

I forbindelse med Lindbergs avgang ble det sendt ut en pressemelding.

- Jeg vil takke for flotte år i Rema 1000. Det har vært et privilegium å jobbe i dette fantastiske selskapet gjennom ti år. Jeg vil takke samtlige kjøpmenn og kollegaer som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med. Jeg vil også takke Ole Robert for et godt samarbeid og tilliten han har vist meg. Når våre veier nå skilles - så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser frem til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i pressemeldingen fra Rema.

Han får en hilsen med på ferden fra sin tidligere Rema-sjef.

- Lars Kristian Lindberg har lang og bred erfaring fra ulike stillinger hos oss, og har bidratt på en positiv og offensiv måte i Rema 1000. Vi ønsker Lars Kristian lykke til videre - og takker for ti fine og produktive år sammen, sier administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, i den samme pressemeldingen.

Nede i en bølgedal

Rema er ikke i flyten om dagen, og har slitt med fallende markedsandeler og sviktende omdømme siden appen og bestevennstrageien ble lansert  i januar i år.

I april i år viste en undersøkelse fra Kantar TNS at kjedens omdømme hadde falt med 32 poeng fra året før. Kjeden havnet da på 67. plass av de 70 bedriftene på listen.

– Rema 1000 setter ny rekord, jeg finner ingen hvis omdømme har falt like mye på bare ett år, sa Jonny Nordøy, bedriftsrådgiver i Kantar TNS, til E24 i forbindelse med undersøkelsen.

I denne perioden fikk bestevenn-strategien mye pepper i mediene, og har med stor sannsynlighet hatt en effekt på merkevaren Rema 1000.

Rema 1000 var tidlig ute med å unnskylde strategien som tok en helt annen retning enn hva de hadde sett for seg.

 

Del artikkel: