Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Markedsplassene er nå viktigere for motebransjen enn deres egne nettbutikker

Markedsplassene er nå viktigere for motebransjen enn deres egne nettbutikker
Å selge klær via egen butikk og egen nettbutikk er ikke lenger nok for danske retailere. Stadig flere satser stort sammen med moteindustriens markedsplasser.
Foto: Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo

Å selge klær og sko på nett kan være krevende. Stadig flere velger å selge via de gigantiske markedsplassene.

ANNONSE

Det er interesseorganisasjonen Dansk Mode & Textil, som organiserer danske  tøyprodusenter og -leverandører, som kan avsløre at virksomhetenes egne nettbutikker i snitt står for 7-8 prosent av omsetning.

Til sammenlikning står de store markedsplassene som Zalando, Boozt og Miinto for 18 til 20 prosent av omsetningen til de undersøkte selskapene. Hos enkelte aktører står salg via tredjepart for hele 65 prosent av salget.
 
- Motebransjen opplever store forandringer, og netthandel tar en større andel av salget, mens de fysiske butikker blir færre. Vi spår, at den utviklingen fortsetter og akselrerer de kommende årene, sier international sjef Michael Hillmose hos Dansk Mode & Textil til det danske nettstedet Finans.
 
Også norske moteselskaper selger nå via de store markedsplassene. Den danske markedsplassen Miinto har sikret seg et solid grep blant lokale motebutikker i Norge, mens Zalando har sikret set avtaler med blant annet motemerket Holzweiler og den Varner-eide kleskjeden BikBok.
 

Del artikkel: