Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Matbutikk verdsettes til 1,2 milliarder kroner

Ole Martin N. Evensmo

MatHem.se melder at den danske investoren Anders Holch Povlsen investerer 195 millioner norske kroner i nettbutikken som har "norske" Verdane som største eier.

ANNONSE

Nettbutikken MatHem.se økte omsetningen med 84 prosent, til vel 160 milloner norske kroner i løpet av årets første kvartal. En som tydeligvis har latt seg imponere er Anders Holch Povlsen som er en av Danmarks mest kjente investorer. Han er allerede storeier i Asos og Zalando, i tillegg til Nemlig.com som er Danmarks største matbutikk på nett. Nå blar han opp nærmere 200 millioner norske kroner for cirka 20 prosent av Mathem.se.

- Det er vanskelig å finne en mer ettertraktet europeisk investor innen e-handel. Anders Holch Povlsen har enorm kunnskap om e-handel. Derfor er vi selvfølgelig veldig glade for at han ser det store potensialet og går så tungt inn i Mathem. Vi har bare så vidt sett starten på en reise der stadig større del av menneskenes matinnkjøp gjøres fra sofaen eller via mobilen, sier Tomas Kull, administrerende direktør og gründer av MatHem.se i en pressemelding.

MatHem.se har allerede det norskdominerte investeringsselskapet Verdane Capital som største eier med cirka 40 prosent eierandel. Det svenske nettstedet Breakit.se spekulerer i hvorvidt Verdane etter hvert vil selge sin andel til investeringsselskapet Kinnevik som er store eiere bl.a i Zalando, Rocket Internet og Qliro Group.

Også i et annet svensk matselskap med tilknytninger til Norge er det forventet større endringer i eierskapet innen kort tid. Linas Matkasse som er majoritetseier i det Bergensbaserte selskapet Adams Matkasse, er til salgs og har tiltrukket seg mye oppmerksomhet. Selskapet vokser raskt og nærmer seg én milliard kroner i omsetning. Til tross for lav lønnsomhet er det forventet at salgssummen kan havne et sted mellom 750 og 950 millioner norske kroner.

Til informasjon skrev Dagens Næringsliv om Kolonial.no som i våres hentet inn 11,5 millioner kroner fra investorer i en emisjon, noe som priser Kolonial.no til 200 millioner kroner med en forventet omsetning på 150-200 millioner i år og en omsetning opp mot en halv milliard kroner i 2016.

(Foto: Pressebilde. Bildet viser Anders Holch Povlsen)

Del artikkel: