Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Matvaresalg gir penger i kassen og nye arbeidsplasser

Ole Martin N. Evensmo

Mens Posten Norge reduserer bemanningen innenfor tradisjonell postvirksomhet, øker konsernet samtidig bemanningen på nye områder. Økt salg av mat på nett er en viktig forklaring, forteller konsernsjef Dag Mejdell.

ANNONSE

Totalt skaper nye virksomhetsområder som netthandel og varelevering rett hjem til forbrukerne hele 500 nye arbeidsplasser i året for Posten Norge og deres selskaper Posten og Bring. Det skriver Dagens Næringsliv.

Næringslivsavisen har besøkt vekstbedriften Godtlevert.no som med sin omsetning på nærmere 200 millioner kroner, har blitt en stor kunde hos Posten Norge og andre transportselskaper. Neste år forventer nettbutikken å kjøpe transporttjenester for mellom 35 og 40 millioner kroner. Det er selvsagt noe Posten Norge også er godt fornøyd med.

– I årets første fire måneder har vi økt hjemmelevering av matkasser med 350 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge til Dagens Næringsliv.

Selskapet ser lyst på fremtiden og forteller at netthandel og hjemlevering gir flere ben å stå på for konsernet.

– Vi nedbemanner rundt 1000 årsverk hvert år innenfor tradisjonell postvirksomhet blant annet ved nedleggelser av postkontorer. Samtidig øker vi bemanningen med rundt 500 nye jobber innenfor nye logistikkvirksomheter. Men vi er fortsatt en stor arbeidsgiver med rundt 18 000 ansatte. Selv om mange sier de nesten ikke lenger får brev, ble det ifjor sendt én milliard brev i Norge, sier Mejdell.

Posten forventer at veksten vil fortsette og er allerede godt i gang med å bygge nytt logistikksenter for å blant annet kunne ta håndtere det økte matvaresalget på nett.

– Hjemmelevering av matvarer er eksempelvis et marked som er i tidlig fase – akkurat som netthandel. Se på land som USA og Storbritannia hvor mye av detaljhandelen handles på nett. Der handles det mellom 12 og 15 prosent av fysiske varer på nett mot fire og fem prosent i Norden. Dersom det samme vil skje i Norge vil det medføre en tredobling, sier Mejdell.

(Foto: Birger Morken i Posten Norge)

Del artikkel: