Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Maxbos netthandel i sterk vekst - nå vil de bli nummer én i bransjen

Maxbo lanserer ny netthandelsløsning
Netthandelsdirektør i Maxbo, Kjetil Enger forteller at store produkter som peisovner og uteboder er populære netthandelsvarer.
Foto: Pressebilde: Maxbo
therese.karlsrud.haugen

Tilbød først kranbil som eneste leveringsmetode, nå har selskapet inngått flere avtaler som skal frakte varene direkte til kunden i sin satsning på netthandel.

ANNONSE

Flere og flere nordmenn bestiller byggevarer på nett, og blant annet Maxbos netthandel har hatt en sterk høst. Det skal være de store og tunge varene som er mest populære.

– Vi har tatt flere konkrete grep, og nå ser vi at kundene bestiller byggevarene sine over nett, og de bestiller gjerne med mobilen, sier Kjetil Enger, netthandelsdirektør i Maxbo i en pressemelding.

Vokser med over 45 prosent

Blant annet som følger av den sterke netthandelsveksten denne høsten, hadde Maxbos netthandel fra september til desember en verdivekst på over 45 prosent i forbrukermarkedet. Enger forteller at det også ligger en bevisst strategi bak de gode resultatene.

Samtidig skal proffmarkedet ha hatt en god digital vekst. Enger forteller at veksten på den digitale profftjenesten «Min bedrift» har vært like stor som netthandelen mot forbrukere.

– Enkelt fortalt handler det om å gjøre produktene våre lette å finne på nettet. Vi har ryddet og løftet frem produktene som er til salgs. Veksten er også drevet frem av gode kampanjer.

Vil bli nummer én på netthandel

Netthandel har i løpet av dette året blitt et eget satsingsområde hos Maxbo, og netthandelsdirektøren har klare målsetninger.

– Vi har en ambisjon om å bli nummer én på netthandel i byggevarebransjen, og har lagt en plan mot 2021 får å nå dette målet, sier Enger.

Tidligere brukte Maxbo kranbil som leveringsmetode, men nå har selskapet inngått flere avtaler med partnere som skal levere direkte til kunden.

– Tidligere kunne vi bare tilby kranbil som leveringsmetode. Ikke særlig effektivt dersom kunden skal ha én drill. Nå har vi flere konkurransedyktige leveringsalternativer. Dette tilbudet vil bli ytterligere utvidet gjennom 2019. 

Peisovner og utebod har blitt netthandelsvarer

Sammenlignet med høstens tall fra bransjeorganisasjonen Virke, leverer Maxbo allerede godt over resten av netthandelsmarkedet i byggebransjen. Virke kunne ut fra sine indikasjoner fortelle at byggevarer på nett hadde økt med 15 prosent i sommer. I tilsvarende periode leverte Maxbo en vekst på nesten 50 prosent.

– Selv om netthandelen kommer fra relativt små tall er vi fornøyd med å prestere så mye bedre enn markedet. I dag utgjør netthandel litt over 2 prosent av det totale salget til Maxbo, og målet er å komme over 8 prosent om noen år, sier Enger.

Enger tror at kundene både vil ha fysiske varehus og netthandel i tiden som kommer. Han forteller også at nordmenn i stadig større grad bestiller store ting på nett.

– Vi ser at varehusene spiller på lag med netthandelen, og at kunder som har vært i et varehus gjerne bestiller på nett, og omvendt. Klikk & hent er et godt eksempel på dette. Kunden bestiller varer online og henter dem i varehus. Varer som ikke kommer inn i bilen er populære på nett. Peisovner, anneks, uteboder og lekeapparater bestiller man fra sofaen hjemme, og med mobilen i hånda.

Del artikkel: