Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Maxgodis.se får smekk av Helsedirektoratet

Den «norske» nettbutikken Maxgodis vil innta Estland - tror på stor etterspørsel etter nordisk snop
Morten Hansson, daglig leder i Net Trading Group.
Foto: Net Trading Group
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Helsedirektoratet oppretter nå sak mot Maxgodis på grunnlag av at deres markedsføring ikke er forenelig med norsk lov, selv om markedsføringen skjer på svensk nettside. Dette fordi de mener annonser retter seg spesielt mot nordmenn, og linker videre til norsk nettside som selger tobakkvarer.

ANNONSE

Maxgodis.se er eid av det svenske selskapet Net Trading Group, og i sommer åpnet deres norske søsterselskap Maxsnus.no for handel av tobakkvarer på nett. På grunn av høy trafikk på Maxgodis.no har ikke selskapet hatt store problemer med å skaffe kunder til sin nye nettbutikk for snus - og Helsedirektoratet slår nå ned på måten selskapet markedsfører snus på. Dette skriver E24 som har tatt en prat med daglig leder Morten Hansson.

- Dette er vår unike inngang inn i det hurtig voksende snusmarkedet, sier daglig leder i Net Trading Group til E24.

Han forteller videre at han hadde fått beskjed av Helsedirektoratet om at de ikke mener deres markedsføring av snus er lovlig, men selv mener han å ha loven på sin side. 

Nordmenn som målgruppe

Videre skriver E24 at fordi selskapet annonserer snusen gjennom en svensk nettside mener de selv å være innenfor regelverket. Dette er altså ikke Helsedirektoratet enig i, som heller mener at nordmenn tydelig er den primære målgruppen for annonser på den svenske nettsiden. Blant annet kunne man lese "Norges billigste snus" på annonser som nå er fjernet fra nettsiden.

Helsedirektoratet oppretter derfor nå sak mot Maxgodis på grunnlag av at selskapet ikke markedsfører forenelig med norsk lov.

- Vi har gjort en ordentlig jobb i forkant av dette, og føler vi er på innsiden av alle regler, forteller Hansson til E24.

Han legger til at de vil undersøke saken videre, men mener at direktoratet heller bør fokusere på konkurrenter som han mener markedsfører ulovlig via blant annet Google.

Del artikkel: