Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

mCash solgt til Sparebank 1

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Kampen om mobilbetaling hardner til. I et marked med stadig flere aktører selges nå pioneeren mCash.

ANNONSE

Kampen om enklere betaling - med og uten mobil - har hardnet til dramatisk i løpet av året med lansering fra en rekke ny og store aktører. Lanseringen av Vipps fra DNB og så Mobilepay fra Danske Bank har satt pioneeren mCash under press. I tillegg til de nevnte mobilbetalingssystemene, forenkler aktører som Klarna, Paypal, arvato, Dibs og snart Masterpass betaling for norske kunder og nettbutikker.

mCash med lanserte sin mobilbetalingsløsning for fullt i mars i fjor og har bygget seg en viss brukermasse med 100 000 brukere og 600 brukersteder, blant annet en del nettbutikker. Teknologisk har selskapet ligget foran sine større konkurrenter - i tillegg til vennebetaling, kan mCash nemlig brukes til å betale både i fysiske butikker og nettbutikker.

Hardere konkurranse har imidlertid økt kravene for alle om å bygge allianser. Nå selges mCash til SpareBank 1 Nord-Norge, en av de fire konsellasjonene under Sparebank 1-paraplyen. Sparebank 1-alliansen består totalt av 16 banker.

- SpareBank 1-bankene var først i Norge med nettbank og vi kom som første bank i Norden med mobilbank til næringslivet. Nå kjøper vi en teknologisk plattform som gjør at vi kan tilby nye, spennende løsninger til våre kunder, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og styreleder i SpareBank 1-alliansen i en pressemelding.

De to selskapene har ikke offentliggjort hva Sparebank 1 Nord-Norge har betalt.

Del artikkel: