Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Meieri-kjempe utviklet app i gründer-fart

Netthandel

Store selskap kan når de vil. Tre måneder brukte TINE på å bygge en splitter ny bestillings-app rettet mot bedriftskundene.

ANNONSE

- Det har vært moro å utvikle appen som har gått i gründer-fart, sier Solveig Prestvik (til venstre på bildet), leder av digitale kanaler salg i TINE, og ansvarlig for prosjektet, til Netthandel.no.

6. juni lanserte hun og de øvrig involverte TINE Handel-appen, som er et bestillings-hjelpemiddel for de mange bedriftskundene som er tilknyttet TINE. I begynnelsen av juni ble først 25 bedriftskunder invitert til å ta den i bruk i en prøveperiode. Ytterligere 220 nye bedrifter har i løpet av juni fått muligheten til å teste ut det nye bestillings-alternativet.

I august åpner de for at alle bedriftskundene til meieri-kjempen kan benytte seg av app-muligheten.

Liten og kjapp enhet

Det har vært en liten prosjektgruppe, noe som har vært viktig for den høye farten i prosjektet. Med seg har hun blant annet hatt Anne Murstad (til høyre på bildet), som jobber som prosjektleder i samme avdeling, og Hilde Emberland (ikke tilstede da bildet ble tatt) som ansvarlig for grensesnittet mot ERP.

- Appen er spesielt nyttig for bedriftskunder fordi de ofte ikke har et kontor med en PC eller laptop. De jobber ofte på kjøkken, kantiner, kiosker og bensinstasjoner, så det å ha en app hvor de enkelt kan legge inn bestillingene er helt avgjørende, sier Murstad.

Både Murstad og Prestvik har fulgt prosessen tett, og har hele tiden involvert kundene og vært ute hos dem for å se hvordan appen har fungert i prakis.

- Det vi så og hørte fra kundene tok vi med oss tilbake og så til at det ble gjort endringer i appen - hele tiden til det beste for kundene, sier Murstad.

Gerilja-testing og kontinuerlige forbedringer

- Vi har hatt to leverandører involvert samtidig i prosjektet, som har samarbeidet tett med oss. Bare det i seg selv kan jo bli vanskelig hvis man ikke evner å styre. Det har vært intens jobbing, og vi har måttet ta en del raske beslutninger, tøffe prioriteringer og holde fokus på verdi for kunden hele veien. Dette i tillegg til å ha en høy gjennomføringsevne og gerilja-testing ute hos kundene har vært en av nøkkelfaktorene for at vi klarte det på så kort tid, sier Prestvik til Netthandel.no.

iStone i Sverige, som er leverandør av TINEs E-commerce-plattform, og mobilutviklerne i Hyper i Oslo, har hatt jobben med å sette sammen denne appen på tilnærmet rekordtid.

Fra idé til lansering tok det bare tre måneder.

Strippet ned til skinnet

Appen er ifølge Prestvik veldig enkel, og nærmest strippet for alt som ikke er nødvendig for at kundene skal få bestilt det de ønsker. Hun sier at de visste hva de skulle starte med, basert på kundeundersøkelser og ønsker fra bedriftsmarkedet.

- I appen kan kundene velge om de vil krysse av for varene de ønsker, eller de kan velge å scanne strekkodene. Det er en slags komprimert nettløsning, som de fleste av våre kunder er vant med å bruke. For oss er det viktig at en bestilling skal gå enkelt og greit. Det er viktig for oss å hjelpe dem i arbeidshverdagen, sier Prestvik.

Hun forteller at det å være ute blant bedriftskundene og høre deres tilbakemeldinger ansikt til ansikt har vært avgjørende for hele prosessen.

- De har vært engasjerte, og vi har fått mange tilbakemeldinger på at de har satt pris på at vi har tatt oss tid til å være sammen med dem, sier lederen for app-prosjektet.

Appen er tilgjengelig i Google Play (Android) og App Store (IOS).

Foto: Bjørn Skomakerstuen)

Del artikkel: