Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Bookis er et teknologiselskap

Bookis.com: - Bøker bør leses, ikke lagres. Vi skal liberalisere norske bokhyller
Bookis.com-gründerne Lasse Brurok og Arne-Morten Willumsen
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Magnus Hjelle

Norske Bookis utfordrer bokbransjen med tjeneste for salg av brukte og nye bøker på nett.

ANNONSE

Gründeren Arne-Morten Willumsen i Bookis kom på ideen etter å ha møtt Tomm Walter Larsen, som er tidligere markedsdirektør i Notabene.

Der lærte han litt om bokbransjen og fikk ideen til Bookis. Willumsen bodde tidligere i USA, og da han flyttet hjem og prøvde å kjøpe bøker på Finn.no fikk han en friksjonsfull og tungvint opplevelse både med hensyn til levering og betaling, hevder han ifølge Finansavisen. 

Lasse Brurok, Arne-Morten Willumsen og Magnus Viermyr utgjør i dag gründertrioen Bookis.

Tar i bruk ny teknologi

Bookis ønsker å bidra til at bokhyller i norske hjem blir tilgjengelig for alle, og har lansert en tjeneste der man kan kjøpe og selge brukte bøker. De er også koblet til Forlagssentralen og tilbyr nye bøker.

Det nye med Bookis er at man benytter ny teknologi, det er ikke ''bare'' en bruktbokhandel. 

- Vi tar i bruk ny teknologi for å gjøre kundeopplevelsen sømløs og dialogen med kundene unik. Det skal være enkelt å kjøpe og selge bøker via Bookis. Det er færre steg i betalingsleddet og vår leveringsløsning er den hurtigste på markedet, hevder Willumsen. 

App for kjøp av bøker

De tilbyr også en app, og mener de er den eneste aktøren som tilbyr en mobilapp for kjøp av bøker på den måten Bookis gjør det.

I denne appen kan man scanne strekkoden på boken man ønsker å selge. Deretter legger man den ut til ønsket pris. Når en kjøper sender en forespørsel og selger godtar denne, får selgeren en referansekode fra Bookis. Så pakkes boken inn, man skriver referansekoden utenpå og boken havner på dørmatten. 

- Vi har et samarbeid med leveringsnettverket Helthjem, så boken plukkes opp av avisbudet, enten på dørmatten eller i postkassen, og leveres kjøper i løpet av 1-2 dager. Det gjør at vi kan tilby Norges enkleste og mest sømløse opplevelse for kjøp og salg av brukte bøker, sier Willumsen. 

Bookis er et teknologiselskap

Han mener at selskapet ikke trenger å basere seg på bøker og åpner veien videre for å satse på andre områder. 

- Bookis er et teknologiselskap, og ingen andre tilbyr nytt og brukt i samme løsning slik vi gjør det. Plattformen vår er egnet også for kjøp og salg av andre brukte varer; fortrinnsvis noe som ikke veier for mye, og her ser vi muligheter for samarbeidsavtaler, sier Willumsen.

Han ønsker ikke å gå i detalj på alt de har på gang, men litt kan han røpe til eHandel.com.

- Vi følger med på utvikling i markedet for elektroniske enheter. Programmer som Swap, Renew it og Svitsj vil gjøre at det hoper seg opp store volumer med B-vare av høy kvalitet og lang gjenværende levetid. Her mener vi det er stort forbedringspotensial ifht annenhåndssalg - og vi ser at vår plattform kan spille en rolle i å effektivisere markedet. 

Brukeranmeldelser er viktig

Som sin "storebror" Amazon, satser Bookis på produktanbefalinger og personaliseringsteknologi. Riktignok har de norske gründerne ikke kommet så langt som sine amerikanske forbilder, men ser allerede at initiativene de har satt igang bærer frukter.

- Vi har begynt arbeidet med å lage en algoritme for å kunne gi gode, personlige anbefalinger. Fortsatt langt igjen å gå, men vi tror dette vil bli verdifullt for våre kunder på sikt. Vi er i en unik posisjon ifht å få verdifull brukerdata ettersom vi gir våre brukere muligehten til å selge bøker, i tillegg til å kjøpe. 1 av 5 bøker som selges på Bookis gis en vurdering, til eksempel.  

PS: Gründerne ønsker å bli store så fort som mulig og jobber nå med en emisjon på 10 millioner kroner. 

Del artikkel: