Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mens NorgesGruppen og Meny nettsatser forholder Coop og Rema 1000 seg i ro på sidelinjen

Mens NorgesGruppen og Meny nettsatser forholder Coop og Rema 1000 seg i ro på sidelinjen
Menys netthandelssjef Knut Nyløkken ( i midten) og administrerende direktør Vegard Kjuus (t.h.) er på besøk hos John Mårhammar som utelukkende jobber med nettmat på Meny Vollebekk i Oslo.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Meny øker gasspådraget på nettsalg av dagligvarer mens konkurrentene bevisst holder igjen. Samtidig stusser en erfaren norsk netthandler over at norske investorer våger å satse på nettmat.

ANNONSE

Litt i det stille har Meny rigget seg til for en nettilværelse ved siden av kjedens 195 butikker.

For to år siden fikk de ansatte teste ut nettbutikk-løsningen. Endringer ble kontinuerlig gjort på bakgrunn av tilbakemeldinger fra de ansatte.

I fjor sommer ble tre butikker og 5000 utvalgte kunder gitt muligheten til å teste konseptet i litt større skala - uten bevisst markedsføring fra kjeden. Videre finjusteringer og endringer ble gjort.

Skynder seg langsomt

Siden har det vokst seg større. 24 butikker tilbyr nå netthandel - samt henting av varer i butikk eller på utvalgte hentepunkter. I tillegg tilbys hjemkjøring av varene via logistikkaktøren Zoopit, som NorgesGruppen har eierandeler i.

- Vi har hatt en vekst på 330 prosent fra første til andre halvår, og har omsatt for 120 millioner kroner, sier Menys netthandelsjef Knut Nyløkken til E24.

Likevel er dette bare en dråpe i havet for Meny. 

I fjor utgjorde salg av dagligvarer på nett i Norge en drøy prosent av en total dagligvareomsetning på 164,3 milliarder kroner.

18,3 av disse milliardene fant veien til Meny.

Tidlig i september i år skrev eHandel.com at Meny hadde en kjørefart på 100 millioner kroner

Konkurrentene har andre tanker


Harald Kristiansen.

Harald Kristiansen. Foto: John Andreassen/Coop/Pressebilde

De etablerte konkurrentene Coop og Rema 1000 sier til det Schibsted-eide økonominettstedet at de er lite interessert i å tilby dagligvarer på nett.

- Det er for lite penger i mathandel på nett i dag, og vi kan ikke bruke millioner av kroner på ting kundene, som også er våre eiere, ikke ønsker seg ennå, sier informasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, som mener at mat på nett kommer, men at det fremdeles er lenger frem i tid.

Men Coop er ikke helt ukjent med netthandel. For to år siden begynte de å selge non fodd-produkter som byggevarer, klær og elektronikk. I år håper de å passere 100 millioner kroner i omsetning på nett.

Ann Kristin Pettersen, informasjonssjef i Rema 1000, sier det er andre ting enn netthandel som det fokuseres på hos dem.

- I disse dager konsentrerer vi oss om å ha de laveste prisene, sier hun til E24.

Skeptiker i sør

Einar Øgrey Brandsdal, som blant annet eier Blivakker.no, Netthandelen.no og internasjonale Cocopanda, har drevet med netthandel mer eller mindre hele sitt voksne liv.

Han er skeptisk til mat på nett og mener at matbransjen på nett har blitt hausset opp.

- Jeg kan ikke skjønne at nettbutikker som leverer dagligvarer på nett kan bli lønnsomme. Min påstand er at det er helt umulig å tjene penger på det. Jeg skjønner ikke at investorer kaster seg på med så mye penger. Vi som driver med netthandel vet hvor mye det koster å håndtere en vare. Det vil si registrere, plukke og pakke varer. Når vi går på Rema og Meny i dag, så er det vi som kunder som plukker og pakker varene vi kjøper, sier han til E24.


Einar Øgrey Brandsdal, gründer, eier og administrerende direktør i Brandsdal Group.

Einar Øgrey Brandsdal, gründer, eier og administrerende direktør i Brandsdal Group. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: