Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Merk dine produkter og øk konverteringsraten

Ole Martin N. Evensmo

Kundene har det travelt og orker ikke lese alt du skriver. Derfor bør du merke dine produkter, mener danske Mogens Møller.

ANNONSE

Du vet vel at ingen av dine besøkende faktisk leser det du har skrevet i din nettbutikk? Det kan høres utrolig ut, men det er sant! Folk leser ikke innhold på nettsider – de skumleser!

Derfor blir utrolig mange beslutninger og kjøp på nett foretatt på bakgrunn av veldig lite viten og informasjon. Hvorfor? Fordi folk har travlt. ALLE har travelt. ALLTID!

Kan du for eksempel husk sist du gikk inn på en nettside, hadde veldig god tid, en varm kopp kaffe og litt sjokolade i hånden og bare ville lese alt som stod skrevet i denne nettbutikken? Nei, selvfølgelig ikke.

Vi surfer frem og tilbake på nett med lysets hastighet. I stedet for å irritere deg over dette faktum, kan du like godt utnytte det til din fordel.

Okay, tell me how!

Jo, det er i bunn og grunn utrolig enkelt. I offline-verdenen har de brukt trikset i mange år: Du skal simpelthen snakke til folks underbevissthet. Du skal forstå hvilken situasjon dine besøkende er i - og hva de har bruk for.

Deretter presenterer du disse produktene tydelig og klart og legger samtidig et merke på, som trigger deres underbevissthet.

Disse merkene kan for eksempel være:

  • Velegnet til nybegynnere
  • Velegnet til øvede
  • Bestselger
  • På tilbud nå
  • Prisvinner
  • Lavt strømforbruk
  • Perfekt til lyst kjøtt
  • Vi anbefaler

Osv osv osv.

La oss få noen eksempler

Jo, la os si at du selger vin. Hvilken situasjon befinner dine besøkende seg i? Mange besøkende trenger kanskje en god vin til helgen, hvor det kommer gjester og hvor det for eksempel skal serveres deilig ost.

Mange nettbutikker gjør akkurat som i eksempelet under, der de viser kategorier, prisfiltrering mm.

En typisk nettbutikk med vanlig visning av kategorier, prisfiltrering mm. Klikk for å forstørre.

Men hvorfor ikke sette seg mer inn i brukernes behov og for eksempel presentere vin basert på hva man skal spise? Se nedenstående eksempel, hvor det kun vises vin som passer til milde oster:

Bildet viser en nettbutikk som lar brukerne velge vin som passer til milde oster. Klikk for å forstørre.

Ennå et eksempel

Veldig mange nettbutikker har produkter, hvor noen av disse produktene er primært laget til nybegynnere, primært laget til øvede osv. Dette er en typisk situasjon der det bør snakkes til underbevisstheten.

Hvis jeg er nybegynner og ser en lang liste med produkter, så jeg vil typiske ikke ane, hva jeg skal velge. Men hvis 2-3 av disse 50 produkter har et merke, hvor der står ”Velegnet til nybegynnere”, så er det plutselig MYE lettere å handle.

Bildet viser en nettbutikk som merker sine varer tydelig. Klikk for å forstørre.

Dette er virkelig et gammelt triks, men dessverre er det fortsatt veldig få nettbutikker som utnytter det.

Det bør du utnytte, for det betyr at mange av dine konkurrenter heller ikke gjør det, og dermed får du en fordel, som forhåpentligvis vil øke din konverteringsrate.

Del artikkel: