Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Microsoft snuser igjen på tech-kjempe

Netthandel

Det multinasjonale teknologiselskapet Yahoo er offisielt til salgs. I 2008 takket de nei til Microsofts tilbud på totalt 50 milliarder dollar.

ANNONSE

Nå skal Microsoft ettersigende være klare for et nytt kjøpsfremstøt mot Yahoo, skriver E24 på bakgrunn av en artikkel i Wall Street Journal.

De som ønsker å være med i en budrunde i håp om å sikre seg selskapet, må legge inn bud før 11. april. Rundt 40 firmaer skal ha undertegnet dokumenter som gir dem innsyn i Yahoos finansielle forhold, skriver det norske næringslivsnettstedet.

Ingen representanter fra de to store selskapene har ennå kommentert saken.

Men ifølge en amerikansk kilde skal Microsoft være på leting etter finansieringspartnere for å kjøpe opp Yahoo. Programvare-giganten Microsoft, som ble opprettet av Bill Gates og Paul Allen i 1975, skal visstnok være interessert i å selge eiendeler fra Yahoo med gevinst til en tredjepart.

Prøver på nytt

Tilbake i 2008 forsøkte Microsoft å kjøpe Yahoo. Totalt var de villige til å bla opp 50 milliarder dollar - 62 prosent over datidens markedsverdi - for selskapet som i dag kanskje er mest kjent for bildenettstedet Flickr, store eierandeler i Alibaba, bloggplattformen Tumblr og selvsagt søkemotoren Yahoo.com. De fikk kontant nei.

Les også: Google, Amazon og Microsoft var mest lønnsomme for Oljefondet i fjor

Nå er det en av Googles tidligere toppsjefer, Marissa Mayer, som styrer Yahoo-skuta, og som trolig ikke er overrasket over at Microsoft snuser på selskapet hennes.

Yahoo er i dag verdt 16 milliarder dollar mindre enn budet de fikk fra Microsoft for åtte år siden.

(Foto: Mike Mozart og Yahoo/Flickr)

Del artikkel: