Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Miinto i medvind

Netthandel

Leverer det beste resultatet på fire år, får flere ordrer og 39 millioner nye investorkroner. Miinto-sjefen i Norge, Jake Petersen, har hatt verre dager.

ANNONSE

2015 var et godt år for Miinto og virksomheten opplever fortsatt vekst på tvers av markedene, hvor klessalget i 2015 steg med 13 prosent sammenlignet med 2014, og antall ordre levert til butikkene steg til over 550 000 ordrer - mot 489 000 i 2014.

Det betyr at året ender med et positivt EBITDA-resultat, og en bunnlinje etter skatt på -2,2 millioner danske kroner, hvilket er en fremgang fra 2014 hvor bunnlinjen var på -10,6 millioner danske kroner.

I 2013 var bunnlinjeresultatet på -30,6 millioner danske kroner.

Les også: Silje Landevåg: Get Inspired-gründerens fem beste råd til nettsuksess

Beste resultat på fire år

Dermed leverer Miinto sitt beste resultat på fire år. Samtidig holder de fast ved en sunn tosifret årlig vekst.

Den positive utviklingen i resultatet skjer på tross av store investeringer og valutakurssvingninger på den norske og svenske kronen. Dersom virksomheten hadde vært foruten valutasvingningene hadde klessalget vært på 17 prosent ifølge Miintos årsregnskap.

Årsregnskapet for 2015 er også et resultat av en strategi selskapet igangsatte i 2013.

Etter flere år med hurtig ekspansjon besluttet eierkretsen å bevise at konseptet bak Miinto er bæredyktig uten å være avhengig av ekstern kapital. Arbeidet innebar store reduseringer av omkostninger ved å stenge markeder som ikke var profitable.

Virksomheten har samtidig foretatt massive investeringer i marketing og IT, en beslutning som Miinto nå begynner å se resultatet av.

Les også: Elkjøp vil bli Nordens svar på Amazon

- Jeg er meget tilfreds

Jake Petersen, administrerende direktør og partner i Miinto.no, ble tidligere i år tildelt prisen «Årets Entreprenør» av Ehandelsforum under nettkonferansen Future of Business.

- Jeg er meget tilfreds med Miintos fremgang. Det har vært avgjørende for oss at veksten er sunn, og at virksomheten vår er rustet for fremtidig vekst. Det gir et sterkt fundament å bygge videre på i 2016. Vi har derfor også store forventninger til 2016. Vi forventer at den organiske veksten vil fortsette på tvers av alle markeder, og at vi kan høste flere frukter av de investeringene som har blitt foretatt. Det betyr at vi også forventer et positivt resultat i 2016, og at Miinto vil forsterke sin posisjon i markedet, sier Petersen.


Jake Petersen og Miinto fikk under nettkonferansen Future of Business 2016 tildelt prisen som «Årets Entreprenør».

Jake Petersen og Miinto fikk under nettkonferansen Future of Business 2016 tildelt prisen som «Årets Entreprenør».
Foto: Bjørn Skomakerstuen

Investerer ytterligere i Miinto

Det er også klart at den nåværende nederlandske investoren RTL besluttet å skru opp investeringen i Miinto. Siden 2012 har de hatt en eierandel av Miinto i Nederland, og nå ønsker RTL å investere ytterligere i virksomheten.

Denne kapitalutvidelsen betyr at RTL går fra å eie en andel av den Nederlandske virksomheten til å bli en investor på gruppenivå.

Totalt er det snakk om 39 millioner kroner.

- Vi er fortsatt en virksomhet i en vekstfase, og har sterke vekstambisjoner. Det er derfor vi kommer til å reinvestere midlene i forretningen. Det ser vi på som essensielt for å kunne styrke vår posisjon i et marked som er preget av massiv konkurranse fra internasjonale virksomheter, sier Petersen om tilgangen til friske investormillioner.

Dette er Miinto:

  • Miinto.no gir forbrukere muligheten til å handle online direkte fra norske motebutikker og har samlet over 300 norske motebutikker, som alle viser sitt produktutvalg på siden.
  • Dette tilsvarer opptil 60 000 produkter fra tusenvis av kjente brands til damer, herrer og barn.
  • Siden oppstart på det norske markedet i 2010, har selskapet klart å oppnå en omsetning på over 200 millioner i utgangen av 2015.
  • Starten på andre kvartal i 2016, viser en solid vekst på 30 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Les også: Startet med 40 000 - i fjor omsatte han for 24,5 millioner kroner

(Foto: Miinto)

Del artikkel: