Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Millionavtale i boks - møbelkjempe planlegger nettlager i Norge

Millionavtale i boks - møbelkjempe planlegger nettlager i Norge
Netthandel

I fremtiden vil det gå raskere å få varene hjem for nordmenn som netthandler hos Ikea.

ANNONSE

Denne uken signerte den svenske møbelkjempen og Norges-sjefen Clare Rodgers en avtale med Vestby kommune og ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) om en ny tomt, hvor selskapet planlegger å bygge sitt første, rene lager i Norge.

Dette lageret vil ta over distribusjonen av varer kjøpt på nett i Norge - som i dag leveres fra Sverige.

Dette vil ifølge Ikea-ledelsen være et av flere tiltak som på sikt vil kutte leveringstiden og gjøre Ikea mer tilgjengelig for nordmenn, skriver selskapet i en pressemelding.

I fremtiden vil lageret i Vestby, sammen med et lager på Leangen i Trondheim, redusere leveringstiden på varer kjøpt på nett

100 000 kvadratmeter tomt

Tomten på 100 dekar ligger i Vestby Næringspark øst, rundt 1,5 kilometer fra Delijordet, hvor Ikea allerede har planer om å bygge et nytt varehus.

Lagertomten ligger i et område med tilrettelagte og ferdig oppmålte tomter til næringsbruk, med god tilknytning til infrastruktur.

Avtalen om tomtekjøpet med Vestby kommune betinger interne godkjennelser fra Ikeas globale investeringskomite.

Prisen er på 78 millioner kroner.

Planene for lager og varehus i Vestby er to separate prosesser, og fremdriften i de to prosjektene er ikke avhengige av hverandre.

- Målet er å redusere leveringstiden

- Vi er glade for å sikre oss denne tomten og muligheten til å bygge vårt første lager i Norge. Sammen med den globale organisasjonen har vi nå etablert et prosjekt hvor vi foreløpig er i planleggingsfasen. Det betyr at det er for tidlig å si noe om detaljene rundt byggestart, antall ansatte og hvilke konkrete fordeler dette vil gi våre kunder. Men målet er å redusere leveringstiden for kundene våre, både på nett og i varehuset, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i Ikea Norge.

I tillegg jobber Ikea med å utvide antallet produkter tilgjengelig for netthandel, slik at nesten hele sortimentet på cirka 10 000 produkter kan kjøpes på nett.

- Muligheten til å ta med møblene hjem med en gang har vært en viktig del av vår suksess. Da vi ser at forventningene til rask levering også er høye for de som handler på nett, jobber vi kontinuerlig med å finne nye og bedre måter å møte kundenes ønsker på uansett hvordan de velger å handle hos oss, sier Rodgers.

Foto: Ikea)

Del artikkel: