Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Misfornøyde Brødboksen-ansatte har hyret inn kjendisadvokat

Fulltegnet emisjon i boks for Brødboksen
Arnulf Refsnes og Brødboksen.no har i høst slitt med å holde hodet over vannet etter store driftsproblemer og skrantende økonomi. Det hele topper seg nå med fire ansatte som har hyret inn kjendisadvokaten Per Danielsen for å få ordnet opp i en pågående arbeidskonflikt, skriver Dagens Næringsliv.
Foto: Brødboksen.no/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Uenighet om overtidsbetaling og oppsigelser har brakt advokat-sluggeren Per Danielsen på banen.

ANNONSE

Brødboksen.no har siden oppstarten skutt av gårde som en rakett og stadig kapret nytt land og vokst seg større.

Men siden i sommer har det buttet litt, og i høst ble det for alvor klart at det virkelig lugger for selskapet som startet med å levere fiks ferdige frokoster hjem til folk.

I september hentet den nettbaserte matleveringstjenesten til gründeren Arnulf Refsnes inn 35 millioner kroner i en rettet emisjon for å gasse på videre i en periode preget av høy vekst og lav lønnsomhet.

Det skjedde bare måneder etter at selskapet i juni hentet inn 25 millioner kroner.

Fra vondt til verre

Etter en høst preget av store driftsproblemer og manglende kapital, topper det hele seg med at fire ansatte har hyret inn advokat Per Danielsen, skriver Dagens Næringsliv.

- Fellesnevneren i disse sakene er manglende utbetaling av riktig overtidsbetaling. Disse ansatte har bare fått vanlig lønn og ikke overtidsbetalt slik arbeidsmiljøloven fastslår at man har rett til. Denne nektelsen kan være et uttrykk for at bedriften sliter tungt, sier Danielsen til avisen.

Tre av sakene er ifølge den profilerte advokaten oppsigelsessaker.

Avisen skriver at det i to av sakene har vært uenighet om overtidsberegning som også har blitt brukt som oppsigelsesgrunnlag.

Lover og regler

Overfor avisen ønsker ikke Refsnes å gå i detalj i arbeidskonflikten, men presiserer at de er opptatt av å overholde lover og regler og at de forholder seg 100 prosent til overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven.

- Vi har hatt ansatte fra mange land og fra ulike kulturer. Vi har bidratt til å integrere mange av dem. Spesielle personalsaker ønsker jeg ikke å kommentere, sier Brødboksen-gründeren til DN.

Danielsen regner med at de to første sakene vil gå for retten i løpet av våren dersom ikke partene enes.

Del artikkel: