Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Møbelkjede lanserer ny app som lar folk plassere møbler virtuelt

Møbelkjede lanserer ny app som lar folk plassere møbler virtuelt
Et stoltomt rom kan fort få innhold ved bruk av den nye appen.
Bilde: Ikea/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Ikea Place gir deg muligheten til å oppleve, utforske og dele hvordan møbler vil funke og forandre rom i hjemmet, på kontoret eller på skolen.

ANNONSE

Ved hjelp av utvidet virkelighet (Augmented Reality) kan du se hvordan møbler kan passe inn og forandre et rom, skriver Ikea i en pressemelding.

Ved lansering inneholder appen mer enn 2000 produkter fra den svenske møbelkjeden, alt i 3D og realistisk skala for å kunne gi et riktig inntrykk av både størrelse, design og funksjon.

Drahjelp fra Apple

Den nye appen er bygget på Apples nye ARKit-teknologi, og er en milepæl i møbelkjedens endringsreise. Ikea er en av de første møbelkjedene i verden som bringer denne teknologien ut til folk, og dette kan komme til å endre måten vi handler møbler på i fremtiden.

- Med et fingertrykk gjør appen det enklere for kundene å ta beslutninger, finne inspirasjon og teste forskjellige kombinasjoner av ulike produkter, stiler og farger. Utvidet virkelighet og virtuell virkelighet vil endre detaljhandelen totalt, på samme måte som internett. Men denne gangen skjer det mye raskere, sier Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation hos Inter Ikea Systems.

Nesten korrekt speiling av virkeligheten

Appen skalerer produktene automatisk, basert på rommets mål, med 98 prosents nøyaktighet. AR-teknologien er så nøyaktig at du kan se teksturen i tekstilene og hvordan lys og skygger reflekteres på møblene.

- ARKit gir oss mulighet til å hjelpe med å utforme utviklingen innen AR, som et tilgjengelig verktøy for å treffe beslutninger i det virkelige liv, fortsetter Michael.

I tillegg til å plassere Ikea-produktene digitalt i et rom, gjør appen det mulig for folk å ta bilder eller filme det og dele med venner.

Tenkt brukt i lanseringer

I fremtiden vil appen spille en viktig rolle i lanseringen av nye produktserier. Produktene i den første lanseringen vil
fokusere på større møbler til stuen, som alle sofaer, lenestoler og bord, samt oppbevaringsløsninger som ikke krever montering til vegg.

- Nå har teknologien innhentet ambisjonene våre. AR gjør at vi kan redefinere opplevelsen av møbelbransjen enda en gang, i vår stadige søken etter å skape en bedre hverdag for alle, over alt, sier Michael.

Del artikkel: