Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mobilhandelen doblet på ett år

Ole Martin N. Evensmo

Andelen nordmenn som benytter mobilen til å handle fysiske varer på nett er doblet på ett år, men det er et kjønn som er overrepresentert.

ANNONSE

Andelen nordmenn som har handlet fysiske varer på nett med mobilen, har doblet seg fra første kvartal 2015 til tilsvarende periode i år. Det viser Posten og Brings siste netthandelsundersøkelse.

Ifølge undersøkelsen er det like mange menn som kvinner som benytter mobilen for å finne produktinformasjon i forkant av kjøp på nett, men kvinnene handler i større grad med mobilen enn mennene som heller gjør det faktiske kjøpet foran datamaskinen.

- Vi vet at norske kvinner og menn handler like mye på nettet. Derfor er dette en veldig interessant utvikling, der mennene tydelig henger etter kvinnene i bruk av mobil når de skal gjennomføre kjøpet på nett, sier E-handelsdirektør i Posten og Bring, Gunnar Henriksen i en pressemelding.

Tallene viser at for eksempel blant de mellom 30 og 39 år er andelen menn og kvinner som bruker mobilen for orientering omtrent like (henholdsvis 29 prosent og 30 prosent). Når vi ser på kjøp, er forskjellen langt større, 12 og 20 prosent:


orientering

orientering

Undersøkelsen viser også at tilgjengeligheten er viktigste grunnen til mobilen brukes ved nettkjøp. Hele 70 prosent av kvinnene i alderen 18-29 år svarte at de handlet med mobilen, fordi det var den enheten de hadde tilgjengelig der og da. Til sammenlikning svarte kun 40 prosent av mennene i samme aldersgruppe det samme.


Grafen viser at enheten tilgjengelig der og da var viktigste årsak til at folk handlet med mobilen. Klikk for å forstørre.

Grafen viser at enheten tilgjengelig der og da var viktigste årsak til at folk handlet med mobilen. Klikk for å forstørre.

OBS: Tallene i tabellen over gjelder alle som har oppgitt å ha handlet siste varekjøp på nettet via mobil i løpet av 2015 og 1. kvartal 2016. Andelen i aldersgruppen 60+ som har handlet på mobil er så lav og er derfor ikke med i disse tallene.

Del artikkel: