Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mogens Møller deler sine 3 beste netthandelstips

Mogens Møller deler sine 3 beste netthandelstips
Mogens Møller, netthandelsekspert og gründer av netthandelsverktøyet Sleeknote.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Slik konkurrerer du mot nettgigantene.

ANNONSE

Vi har bedt noen av foredragsholderne under årets NXT-konferanse om dele sine beste netthandelstips med norske nettbutikker.

Førstemann ut er netthandelsekspert og grunnlegger av Sleeknote, Mogens Møller, som under sitt foredrag tok for seg hvordan mindre aktører kan konkurrere mot nettgiganter som Amazon og Walmart. 

Det er flere ulemper med å ha et stort sortiment og en stor målgruppe. Mindre aktører kan på sin side ha et stort konkurransefortrinn, da de har muligheten til å være mer personlig og kundesentrerte. 

Gå ikke glipp av: Silje Landevåg deler sine 3 beste netthandelstips

1) Ikke vær en ordremottaker

Ikke vær en som kun tar i mot ordre, men hjelp og veiled dine besøkende slik at de finner rett produkt.

Et eksempel kan være dersom jeg skal kjøpe en vaskemaskin og kommer inn på en produktliste med masse ulike vaskemaskiner. Da har jeg som besøkende et behov for å bli guidet og hjulpet til å kunne treffe rett kjøpsbeslutning. Det vil si at jeg må ha kunnskap og informasjon så jeg finner ut hvilken vaskemaskin jeg skal velge. Det kan for eksempel gjøres ved å ha en informasjonsboks som blir synlig etter man har scrollet 50 prosent ned på produktlisten. Denne boksen kan linke til en god guide, hvor det beskrives hva man bør vite om vaskemaskiner. Det samme gjelder i mange bransjer. 

2) Kjenn kundene dine

Lag ekte personer. Når man jobber med målgrupper og personas er det viktig å ta utgangspunkt i riktig kundedata og ikke stole blindt på magefølelsen. Ellers faller man raskt i det jeg kaller for "Stock Photo Trap", hvor man bare finner en fin person på en stock fototjeneste og skriver noen pene ord. 

I mine øyne må man forsøke å sette seg inn i målgruppens liv og hverdag. Hva er viktig for dem, hvilke problemer har de, hva driver de med og hva synes de er spennende. 

3) Skap "no-brainers"

Anta at kundene dine alltid har dårlig tid ved og for eksempel merke produktene i nettbutikken.

Forestill deg at du skal kjøpe en dykkermaske for første gang, men får se en lang liste med produkter slik at du ikke aner hvilken du skal velge. Da er det nyttig at produktene er merket med "For nybegynnere" eller "For erfarne". 

Det samme kan gjøres i mange andre bransjer, som for eksempel når man kjøper en printer til et mindre kontor. Når kunden skal scrolle igjennom en masse printere er det opplagt at produktene bør merkes med "Perfekt til hjemmekontoret" eller "Ideell for større kontorer" osv. Skap "no-brainers", slik at de besøkende må tenke minst mulig. 

Les også: Roger Holthe Olsen deler sine 3 beste netthandelstips

Del artikkel: