Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

MøllerGruppen styrer bilene mot nett

Netthandel

Nå kan du lease både Volkswagen, Skoda og Audi fra din egen sofa med noen få tastetrykk. Men du må fortsatt karre deg ut av sofaen og hente bilen.

ANNONSE

Det er med andre ord ingen tjeneste som kan kjøre bilen hjem til deg. I alle fall ikke ennå. Men det er kanskje neste konsept i kampen om å bringe det digitale og fysiske nærmere hverandre i en skreddersydd symbiose. Vel, den ideen får ligge inntil videre. Over til det saken virkelig dreier seg om: Bilbransjens tilnærming til netthandel.

I fjor vinter satte MøllerGruppen seg i førersetet med digital bilhandel, da de lot norske forbrukere få muligheten til å lease en Volkswagen Up på nett. Siden har både Skoda og Audi fulgt på med leasingmuligheter av bilmodellene Octavia og A1 Sportback.

Konfigurer din egen bil

- For oss er det viktig å høste mest mulig erfaring fra dette, sier informasjonssjef for Audi i MøllerGruppen, Marius Tegneby, til Netthandel.no.

På nett nå kan du til en viss grad skreddersy din egen A1, med blant annet fargevalg, dekk- og felgvalg, forsikringsalternativer, tilleggstjenster som serviceavtaler, dekkhotell, ski- eller sykkelholder på taket, bestille prøvekjøring - og til slutt få servert en konkret pris på hvor mye bilen vil koste deg i tiden fremover. Og alt leveres «in house» - også finasieringsmuligheter og forsikringer.


Marius Tegneby.

Marius Tegneby.
Foto: MøllerGruppen

- Du sitter selv og «designer» bilen du har i en gitt tid (3 års bindingstid) til en forutsigbar månedlig pris, sier Tegneby, som på ingen måte er redd for å bli brennende inne med de nesten hundre bilene som er avsatt til dette prosjektet. Han sier at bilene er lagervare, og også vil være tilgjengelig hos de tradisjonelle bilforhandlerne i Møller-systemet. Og det er det mange kunder som liker. For som Tegneby sier;

- Vi vet at mange liker å sitte å konfiguere sin egen bil på nett, men at det å se og ta på den kan være utslagsgivende for et ja eller nei. Derfor har vi i samarbeid med forhandlerne våre bilen utstilt i butikk. Vi passer på at nett skal bli en partner, ikke en konkurrent, til våre forhandlere. Derfor skjer også utlevering av bilen hos en Audi-forhandler.

Ifølge Tegneby har de tre ulike merkene under Møller-paraplyen hatt litt ulik tilnærming i håp om å høste mest mulig - og forskjellig - erfaring.

- Men vanker det noen gulrot til dem som leaser en A1 på nett kontra i butikk?

- Nettkjøpet gir best pris. Det skiller seg ikke nevneverdig fra prisen på bil i butikk, men totalpakken har vi satt sammen slik at kunden også får en merverdi for nettkjøpet, sier Tegneby, som presiserer at det viktigste for dem i denne sammenhengen er å lære av prosessen og sikre seg ny og verdifull kunnskap om kundene sine og produktene de tilbyr.

Høster erfaring og lærdom

- Hvor er det for eksempel en potensiell kunde faller av i en eventuell kjøpsprosess? Og hvorfor? Det er mye vi ønsker å vite mer om, forteller han.

Ifølge Audis informasjonssjef ønsker de å se på alternative salgskanaler som en mulighet - ikke en trussel - og at de vil agere deretter.

- Er det planer om å tilby flere modeller?

- Basert på det vi allerede ser så er vi klare for å utvide spekteret på litt sikt. Vi vet mye mer om en måned eller to, sier Tegneby avslutningsvis.

MøllerGruppen selger fra før av bildeler og bilrekvisita i nettbutikkene Audibutikken.no, Volkswagenbutikken.no og Skodabutikken.no.

- Bilbransjen har sovet litt i timen

Den franske bilprodusenten Renault satser også på nett-leasing av sin lille elbil Twizy.

- Vi tror nok at internett er kommet for å bli. Bilbransjen har sovet litt i timen, men nå er fremtidens løsninger på full fart inn også her, har Renault-direktør i Norge, Anders Gadsbøll, tidligere uttalt til Bilnytt.no.

(Foto: Bjørn Skomakerstuen/Netthandel.no)

Del artikkel: