Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Morgenlevering.no - først i Norge på kjøp via stemmeassistent

Morgenlevering.no - først i Norge på kjøp via stemmeassistent
Morgenlevering er først i Norge med å tilby kjøp gjennom Google Home og Google Assistant. Fra venstre: Kategorisjef Håkon Bjørhovde Kavli og markedskoordinator Lene Røneid i Morgenlevering og Leder forretningsutvikling Tom Andre Hjelseth Mygland i Distribution Innovation.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Nå skal forbrukeren få kjøpe varer ved å snakke norsk til sin Google-drevne smarthøyttaler.

ANNONSE

For første gang i Norge kan forbrukere nå ta en kjapp samtale med sin Google Home eller Google assistent, for å bestille ferskt brød levert fra Morgenlevering.no hjem på døren eller i postkassen. Selskapet er førstemann ut med å tilby kjøp og levering av varer via stemmestyrte høyttalere i Norge.

Det skal ha vært selskapet Distribution Innovation, som er utvikleren av teknologien Morgenlevering er bygget på, som først foreslo å utvikle lydtjenesten. 

- Vi har utviklet en svært enkel løsning, som løser et reelt problem for kunden, sier Tom Andre Hjelseth Mygland i en pressemelding, som er leder for forretningsutvikling i Distribution Innovation.

Skal gjøre handelen enklere

Morgenlevering som leverer ferske bakevarer hjem til folk om morgenen via Helthjem, skal ha hatt en god utvikling det siste halvåret. Nå utvider netthandelen konseptet med  lydtjeneste fra Google, som skal gjøre det enklere for kunden å bestille sine favorittprodukter. 

- For oss er det svært viktig å være tidlig ute med å eksperimentere med stemmestyring. Vi ser at teknologien åpner nye muligheter for hvordan kunden enkelt kan handle hos Morgenlevering, sier Mygland.

Stemmestyrte assistenter øker

I USA har hvert femte hjem allerede en smarthøyttaler, og både Google, Apple og Amazon kjemper nå om å vinne kampen om å tilby den beste. Stemmestyrte assistenter skal kunne hjelpe forbrukeren med sine hverdagslige utfordringer. 

I høst ble Google Assistent lansert på norsk, og en rekke tjenester har allerede tatt teknologien i bruk. For eksempel tilbyr Schibsted VG-nyheter på lyd, samtidig som vi for kort stund tilbake skrev vi om nettsiden Rabattkode.gratis, som finner rabattkoder ved hjelp av Googles taleteknologi.

Stadig flere aktører tar altså tjenesten i bruk, og denne julen så man at både Google Home og andre stemmestyrte enheter var populære gaver i norske hjem.

Ble utviklet under et hackathon

Prototypen til tjenesten som nå er lansert av Morgenlevering, ble laget under et hackathon for utviklerne i Distribution Innovation.  

Når brukeren snakker med Google Assistent, sendes en melding til Morgenlevering gjennom et API. Det vil si et grensesnitt mellom ulike teknologiløsninger. Der gjennomføres kjøpet og betalingen umiddelbart, og en melding går tilbake om at varene er bestilt. Brukerne har full kontroll over hva de har bestilt og kan gjøre endringer på sin side hos Morgenlevering.no.  

I første versjon av tjenesten kan brukeren bestille det man allerede har definert som sin favoritt på Morgenlevering.no. Dette skal gjøre tjenesten enkel å bruke for kundene sammenlignet med å bygge hele handlekurven ved hjelp av stemmestyring. Blant annet unngår man risikoen for at produkter med lignende navn blir forvekslet.

- Da Distribution Innovation foreslo å utvikle denne lydtjenesten, var det veldig enkelt å si JA! Jeg tror vi kan lære mye av å være tidlig ute. Nå blir det spennende å følge med på hvor mange som benytter seg av muligheten, sier Sara Kjelstrup, som er daglig leder i Morgenlevering, i en pressemelding. 

Del artikkel: