Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Morildnorway.com: - Vi var lei av at refleks var usexy og noe man sjelden husket å bruke

Morildnorway.com: - Vi var lei av at refleks var usexy og noe man sjelden husket å bruke
LYSER OPP: Gründerne Siri Urdal Bakke (t.v.) og Lisa Østvedt Gustafsson ser lyst på fremtiden.
Foto: Morildnorway.com
Netthandel

Gründerne i Kristiansands-bedriften har funnet sin nisje i motebransjen; smarte klær med refleks i.

ANNONSE

Med en årsomsetning på nærmere fem millioner kroner ser gründerne Siri Urdal Bakke (39) og Lisa Østvedt Gustafsson (34) lyst på fremtiden. De to driver Kristiansands-bedriften Morild Norway sammen med selger Øyvind Østvedt (39).

- Det er helt fantastisk hvor godt refleksproduktene våre er mottatt. Vi vokser hele tiden, og i år er refleksmoten tatt helt av, sier Bakke til eHandel.com.

Nesten seks år er gått siden damene startet egen nettbutikk. Fra nyttår skal trioen bak refleks-eventyret for første gang gå 100 prosent «all in» og utelukkende leve av - og jobbe med - sitt eget konsept.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Skal ikke føles som en refleks

- Vi var lei av at refleks var usexy og noe man sjelden husket å bruke. Vi så et behov for moteriktige, kule klær med innebygde, reflekterende egenskaper. Vi var de første i markedet med en slik forretningsidé, svarer Bakke på spørsmål om hva som var drivkraften bak konseptet.

Design, formuttrykk og estetikk er de viktigste faktorene når de designer et Morild-plagg, forklarer hun.


LYSENDE LUE: Med denne på toppen av hodet holder du ørene varme i vinterkulden på en ganske raff måte, samt at du blir sett i mørket.

LYSENDE LUE: Med denne på toppen av hodet holder du ørene varme i vinterkulden på en ganske raff måte, samt at du blir sett i mørket.
Foto: Morildnorway.com

- Når du tar på deg et Morild-plagg, skal du ikke tenke at du tar på deg en refleks. Du skal føle at du tar på deg det fineste plagget du har.

LES OGSÅ: Nøstenett.no: Startet med 150 000 kroner - selger garn og strikkepinner for to millioner kroner

Fra fem til 100 forhandlere

I startåret 2011 hadde de i tillegg til egen nettbutikk fem forhandlere som solgte refleksproduktene deres.

Mye har skjedd i løpet av noen få år.

- Nå har vi 100 forhandlere fordelt over hele landet. Og i fjor ble det solgt 17 000 plagg og omsetningen var på 3,9 millioner kroner. Målet i år er en omsetning på fem millioner kroner. Vi tror det er mulig å øke omsetningen i Norge til 20 millioner kroner. Potensialet i utlandet er minst like stort som i Norge mener jeg, sier Bakke.

Absolutt alt de utvikler har refleks som fellsnevner. Refleksen er enten strikket inn, vevd inn, satt på paljetter eller trykt direkte på plaggene som for eksempel skinnhansker.

- Vi ønsket å integrere refleksen i ytterplagg som likevel brukes i mørketiden, sier en humrende Bakke.

- Vær modig

Både hun og makkeren har vært gjennom sin del av byråkrati og alskens viderverdigheter som byr seg frem for dem som ønsker å drive egen business.

- Vår modig, og ikke bruk for mye tid på søknader i startfasen, er Bakkes råd til andre som nettopp har startet, eller tenker å starte, for seg selv.

- Vi søkte om støtte under etableringen, og da brukte vi mangfoldige timer på én søknad og fikk nei. Avslaget førte til at vi tok en pause, men vi gav oss heldigvis ikke. Vi har senere fått drahjelp av Innovasjon Norge i ettertid, og er veldig takknemlige for det.

Bakke kommer med ytterligere tre råd som kan være smart å ha i bakhodet:

  • Ha tro på produktet ditt
  • Sjekk markedet
  • Sats på at bedriften skal gå rundt uten økonomisk støtte

LES OGSÅ: Luefabrikken.no: Syr og selger spreke plagg for fire millioner kroner

Økt kompetanse med ny styreleder og medeier

Bakke sier at en av deres største utfordringer har vært å bringe selskapet og konseptet et steg videre.

Og at de primært ikke har vært på jakt etter penger for at dette skulle la seg realisere. Det de har lett etter er kompetanse, og en som brenner like mye som Morild-konseptet som de selv gjør.

Nå virker det som deres bønner er blitt hørt, og at kompetanseletingen kan avsluttes.

- Jeg mener vi har funnet riktig person nå. Terje Normann Johanssen (56) er gått inn som medeier og styreleder, forteller Bakke, før hun fortsetter:

- Han har  ledet sportsgrossistkonsernet Scan Trade i 20 år, og han sitter på den kompetansen vi lette etter.



Foto: Morildnorway.com

Kanalsamspill fra dag én

Per i dag står nettbutikken for 30 prosent av totalomsetningen.

- Driftskostnadene for en nettbutikk er lave. Vi har bevisst kombinert nettbutikk og varer i fysisk i butikk helt siden starten. Det å kunne vise hele sortimentet vårt før kunden i det hele tatt tar steget inn i butikkene er en stor fordel, mener Bakke.

- Det beste med å drive nettbutikk er at det er enkelt for kundene, og det gir dem valgfrihet. Noen kunder vil handle fra sofaen eller kontoret, mens andre oppsøker en butikk og vil kjenne på kvaliteten på produktene våre.

I år har de hatt en stor kolleksjon med 75 forskjellige design.

- Det at vi kan vise frem alle våre produkter på nettsiden gir oss og kundene en stor fordel. Vi har også innlogging for forhandlere på nettsiden vår, og det gjør at forhandlerene får se produktene med bra bildetmateriale og tekst før de eventuelt bestiller, forteller Bakke helt på tampen.

Har du også en spennende gründerhistorie? Tips oss om din nettbutikk!

Del artikkel: