Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motehus og Strikkemekka omsatte for 93 MNOK - nå lanserer nettgründeren nytt konsept

Motehus og Strikkemekka omsatte for 93 MNOK - nå lanserer nettgründeren nytt konsept
Eirik Fuglestad, er daglig leder og eier av Motehus.no, Strikkemekka.no og Logistikksentralen AS, samt Netthandelsleder i Kitch´en og Tilbords.
therese.karlsrud.haugen

Skal skape "netthandelsunivers".

ANNONSE

Nettgründer Eirik Fuglestad har mange års erfaring innen netthandel, og driver per dags dato fire forskjellige nettbutikker, blant annet Motehus.no og Strikkemekka.no, som nå omsetter for 93 millioner kroner.

Man skulle kanskje tro at det holder med fire nettbutikker, men Fuglestad meddeler nå at han er aktuell med nok et nettkonsept, som skal ta sikte på skadedyret Skjeggkre.

- Jeg har et fantastisk team rundt meg som gjør det mulig. OG jeg ELSKER netthandel, sier Eirik Fuglestad, daglig leder og eier av Motehus og Strikkemekka, til eHandel.com.  

Omsetningen økte fra 49 til 93 MNOK

Hans reise med netthandel startet med T-shirt Designs i 2006, som er forgjengeren til nettbutikken Motehus.no. Etter godt og vel 10 år i bransjen ønsket Fuglestad flere bein å stå på, og lanserte dermed konseptet Strikkemekka.no i 2017. Han har i senere tid også blitt Netthandelsleder i Kitch´en og Tilbords.

Les også: Rutinert netthode skal få fart på nettbutikken til Kitch´n

Motehus og Strikkemekka er begge en del av morselskapet Motehus.no AS, som nærmest doblet omsetningen i fjor. I 2018 havnet omsetningen til selskapet på totale 93 millioner kroner, som er en økning fra 49 millioner i 2017.

- Motehus.no fikk seg et skikkelig ansiktsløft i 2018 og vi satser videre for fullt i et marked med ekstrem konkurranse. Vi har valgt å skille oss fra de fleste andre e-handelsaktører innen klær & sko hvor vi nå satser mest på egne varer og har suksess med dette. Strikkemekka er allerede blant de største nettbutikkene i Skandinavia på salg av garn, strikkepakker og tilbehør.  Vi vil fortsette å fokusere på vekst og lønnsomhet og det er også store planer internasjonalt for vår butikk, sier Fuglestad.

Skal skape netthandelsunivers

Sammen med et team i Rogaland, forsøker Fuglestad nå å skape et netthandelsunivers, hvor de blant annet har bygget logistikkmaskinen, Logistikksentralen AS, som også er Fuglestads selskap. Formålet med dette er å gjøre veien fra idé til lansering av nye prosjekter kortere.

- Dette selskapet som jeg selv eier håndterer logistikken fra a til å i de ulike butikkene våre, og vi vil også åpne opp for å ta inn eksterne butikker som trenger hjelp med e-handel logistikk.

I disse dager lanserer Fuglestad og resten av Rogaland-teamet dermed nettbutikken Skadedyret.no, som fokuserer på nåtidens i-landsproblem, Skjeggkre.

- Ryktene sier at 1,2 millioner boliger vil ha dette krypet på besøk i Norge snart. Det skal sies at det har blitt mye tøffere nå med e-handel enn når jeg startet min første butikk i 2006 som gjør at det er betydelig tøffere å starte noe nytt. Men man kommer ingen vei i verden hvis man ikke tør å prøve. Noen ganger lykkes man, og noen ganger blir det totalt skivebom.

 

Del artikkel: