Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå åpner Vipps opp for netthandel

Ole Martin N. Evensmo

Vipps har på noen få måneder fått et solid fotfeste blant nordmenn som ønsker å overføre penger til venner. Nå innfører Elkjøp snart Vipps i sin nettbutikk.

ANNONSE

- Vipps går nå fra vennebetaling til også å inkludere hverdagsbetaling. Elkjøp er den første elektronikkjeden som tar i bruk Vipps til varehandel. Det vil forenkle selve betalingsprosessen og bedre kundeopplevelsen – særlig på nett, sier konserndirektør i DNB, Trond Bentestuen i en pressemelding om pilotprosjektet.

Elkjøp har som andre nettaktører store utfordringer med at mange avbryter kjøpet på nett.

- Nordmenn har klare utfordringer med å betale på nett og det ønsker vi å gjøre noe med sammen med DNB. Mange som handler på nett i dag syns man må taste inn veldig mye informasjon og da kan det være lett å gi opp. Vipps-løsningen vil gjøre det enklere, bedre og mer kundevennlig å besøke Elkjop.no. I tillegg blir det lettere for kundene å få samlet for eksempel kvitteringer og ulike garantier. Med Vipps er alt du trenger å taste mobilnummeret, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch hos Elkjøp Nordic. Semlitsch er for øvrig også styremedlem i DNB.

Slik vil det fungere på Elkjop.no:

  • Kunden velger Vipps-knappen når de skal betale. Alt kunden trenger å oppgi er sitt mobilnummer. Kunden får spørsmål på mobilen sin om å godta betaling fra Elkjøp, velger godta, og bekrefter betalingen med fingerID/kode.
  • Betalingen er gjennomført, og kunden blir sendt til kvitteringssiden på elkjop.no.
  • Det vil ikke påfalle gebyrer når du betaler med Vipps til selskap.

Dette er kun et prøveprosjekt. Det er ikke kjent når Vipps blir tilgjengelig for Elkjøps nettkunder, og heller ikke når DNB åpner opp Vipps for alle norske nettbutikker.

(Foto: Elkjøp. Bildet viser Trond Bentestuen konserndirektør Personmarked i DNB og Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef i Elkjøp Nordic)

Del artikkel: