Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå heves grensen for forenklet fortolling

Ole Martin N. Evensmo

Tollvesenet har gitt Posten autorisasjon til å fortolle etter de nye reglene for netthandel fra utlandet som ble innført ved nyttår.

ANNONSE

Om man kjøper noe på nett med en verdi over 350 kroner (inkludert fraktkostnader) fra en utenlandsk nettbutikk må varen fortolles, men om varenes verdi er under 3000 kroner, slipper kunden unna med en forenklet tollbehandling og dermed lavere kostnader. Avgiften varierer fra speditør til speditør; Posten krever 288 kroner for en vanlig fortolling, men avgiften er 140 kroner for en forenklet fortolling.

Grensen for forenklet fortolling ble formelt sett hevet 1.juli i år, men den enkelte speditør måtte først søke Tollvesenet, noe Posten gjorde i en tidlig fase; de har nå fått sin søknad godkjent.

- Vi har lenge bedt myndighetene om å heve grensen fra 1000 kroner fordi vi tror mange nettshoppere vil hilse endringen velkommen. En utvidelse av forenklet fortolling vil gjøre det enklere for våre privatkunder å handle på nett fra butikker i utlandet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i en pressemelding.

Forenklet fortolling innebærer at speditører kan levere papirer til Tollvesenet for mange varer samlet og ikke ett og ett papir per vare. En slik «samlefortolling» sparer speditører som Posten, PostNord, DB Schenker, DHL og TNT for mye tid. Posten har derfor vært en pådriver for å øke grensen til 5000 kroner for forenklet tollbehandling, da deres beregninger viser at da hadde reglene omfattet tilnærmet alle private kjøp fra utlandet. Grensen ble altså satt til 3000 kroner.

Del artikkel: