Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå kan du prøve virtual reality-nettbutikk

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Et engelsk selskap skal lage VR-butikk for en Europas største nettbutikker og har allerede lansert en smakebit.

ANNONSE

Virtual reality, evnen til å servere brukere en simulert 3D-opplevelse er ikke nytt, men etter et blaff på midten av 90-tallet kommer nå brukbar teknologi i salg. I løpet av året og første halvår neste år lover flere store produsenter å lansere hodesett i en fornuftig prisklasse.


Oculus Rift hodesett med håndkontroller.

Oculus Rift hodesett med håndkontroller.

Særlig Oculus Rift har fått mye oppmerksomhet fordi selskapet ble kjøpt av Facebook. I tillegg arbeider også Samsung, Sony, Microsoft og med avanserte hodesett, mens aktører som Google har lansert mulighet til å bruke Android-telefoner sammen med hodestativ.

Hittil har det vært mest fokus på VR og spillbransjen. Det hadde vært lett å avfeie engelske Trilleniums planer for å lage virtuelle nettbutikker som en gimmick - hadde det ikke vært for at selskapet har fått med seg Asos, en av Europas største nettbutikker, på laget.

Trillenium arbeider med å lage en virtual realtity-nettbutikk for Asos. Målet er å lage en relativt virkelighetstro shoppingopplevelse der man kan vandre rundt i en stor butikk og se på produkter og interagere med andre brukere, skriver Reuters. I tillegg til oppdraget, har Asos også investert i Trillenium.

Trillenium røper ikke så mye. Brukere av VR-butikken skal kunne se på velge produkter og se på dem fra forskjellige vinkler samtidig som de interagerer med venner som også er på besøk i butikken. Trillenium forteller at en test-versjonen av Asos-butikken skal være ferdig mot slutten av året, skriver Reuters.

Det er ikke vanskelig å se mange fordeler med en VR-butikk sammenlignet med en fysisk butikk: Uendelig med plass og muligheter til å personalisere rom, vegger, tak og lyd er bare noen av mulighetene. Man kan også tenke seg personaliserte virtuelle shoppingassistenter. Det store spørsmålet er om særlig kvinner kan påvirkes til å skaffe seg VR-utstyr og bruke det til netthandel.

Trillenium blir noe mer konkret på sine nettsider. Der har de lagt ut en nedlastbar demonstrasjon som fungerer på Windows og Mac uten 3D-briller. Netthandel.no testet demonstrasjon som gir en spennende forsmak med imponerende grafikk, men funksjonaliteten er svært begrenset. Med piltastene kan man styre seg rundt i et lekkert butikklokale med utstilte varer og store plakater på veggene. Det er to dører og flere kvinnefigurer i butikken, men man kan ikke åpne dørene eller interagere med varer eller figurene. Bildene på veggene er stillbilder.


I demonstrasjonen du kan laste ned, kan du styre deg rundt i et rom, men du kan foreløpig ikke klikke på eller interagere med noe.

I demonstrasjonen du kan laste ned, kan du styre deg rundt i et rom, men du kan foreløpig ikke klikke på eller interagere med noe.

Du kan laste ned og installere demonstrasjonen fra bunnen av Trilleniums nettside. Selskapet har lagt ut versjoner for Windows, Mac og Linux samt versjoner for utviklere som har test-versjoner av Oculus Rift-hodesettet.

Trillenium har kanskje en annen god nyhet til nettbutikker som ønsker å teste VR-butikker: Selskapet forteller at de unngår en standardkrig, deres løsning skal fungere med  hodesettene fra blant annet Oculus, Samsung, Sony, HTC og Google.

Del artikkel: