Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå øker konkursene i netthandelen

Nå øker konkursene i netthandelen
Konkurstallene for netthandel har økt med 43 prosent i første halvdel av 2019, mens konkursene blant fysiske butikker gikk ned.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Gikk opp 43 prosent første halvår.

ANNONSE

Det snakkes ofte om butikkdød i detaljhandelen, og det diskuteres stadig hvorvidt fysiske butikker vil forsvinne eller ei. I følge nye tall fra Virke ser det imidlertid lysere ut for fysiske butikker kontra nettbutikker.

- Konkurstallene for fysiske butikker har vært høye i de siste årene, men de gikk 15 prosent tilbake første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor. Konkurstallene for netthandel har derimot økt med 43 prosent i samme periode, sier Harald J Andersen som er direktør for handel i Virke, til DN.

I fjor skal over halvparten av netthandelsselskapene også ha gått med underskudd. Andersen har ingen fasitsvar på hvorfor, men mener grunnen til motgangen er sammensatt.

Les også: Norsk nettmataktør legger ned - Kolonial vil hjelpe

- Vi vil ha det enklest mulig

Blant annet peker han på mindre shopping generelt, grunnet økt forbruk på tjenester. I tillegg nevner han omnikanal, og at det viktigste for kunden i bunn og grunn er at det skal være enkelt. Han spår derfor at fysiske butikker i stadig større grad vil bli brukt som fremskutte lagre fremover, som følger av trender som for eksempel klikk & hent.  

- Måten handelen fungerer på vil bli fundamentalt annerledes i løpet av ti år. Teknologien vil styre måten du og jeg handler på. Vi vil ha det enklest mulig. Pris og service vil selvsagt fortsatt være viktig, men det viktigste er at vi får handlet raskt og friksjonsfritt, sier Andersen til DN og fortsetter:

- Det er bare et tidsspørsmål før netthandel kommer til å opphøre som begrep. Det fysiske og digitale glir mer og mer inn i hverandre. Handel er og forblir handel, og handler grunnleggende sett om å distribuere varer mest mulig effektivt fra fabrikken til deg.

Les også: Adlibrisgruppen legger ned tre nettbutikker

Del artikkel: