Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå økes grensen for forenklet fortolling

Ole Martin N. Evensmo

Grensen for forenklet fortolling ble hevet til 3000 kroner fra 1.juli, men enn så lenge er det likevel den gamle grensen på 1000 kroner som gjelder.

ANNONSE

Som vi alle vet ble tolllfrigrensen økt til 350 kroner ved årsskiftet. Mindre kjent er det at grensen for forenklet fortolling heves fra 1000 kroner til 3000 kroner.

Det betyr at om man kjøper noe på nett fra utenlandske nettbutikker med en verdi over 350 kroner (inkludert fraktkostnader) må varen fortolles, men om varenes verdi ikke overstiger 3000 kroner, slipper kunden unna med en forenklet tollbehandling og dermed lavere kostnader (avgiften varierer: For eksempel krever Posten 288 kroner for en vanlig fortolling, men avgiften er kun 140 kroner for en forenklet fortolling).

Forenklet fortolling innebærer at speditører kan levere papirer til Tollvesenet for mange varer samlet og ikke ett og ett papir per vare. En slik «samlefortolling» sparer speditører som Posten, PostNord, DHL og TNT for mye tid. Posten har derfor vært pådriver for å øke grensen for forenklet fortolling, helst opp til 5000 kroner.

Før den nye grensen for forenklet fortolling blir reell, er noe uklart. Den enkelte speditør må først søke Tollvesenet, noe for eksempel Bring allerede har gjort, ifølge Dinside.no.

Del artikkel: