Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå tas kasseløse butikker til et nytt nivå

Nå tas kasseløse butikker til et nytt nivå
En fransk butikkjede tar opp kampen mot Amazon Go med ansiktsbetaling i nytt kasseløst butikkonsept.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Betal med ansiktet.

ANNONSE

Det begynner å bli en liten stund siden Amazon lanserte sin første kasseløse butikk, Amazon Go. Flere utfordrere har i ettertid fulgt etter med tilsvarende konsepter, som blant annet Microsoft og den amerikanske butikkjeden Kroger med sin egen versjon av "Scan, Bag, Go".

I forrige uke skrev vi også om at norske Coop Extra åpnet sin første ubetjente og døgnåpne butikk, hvor kundene skal kunne handle døgnet rundt uten at ansatte må være tilstede.

Nå har dog Carrefour, en kjent dagligvarekjede fra Frankrike, tatt konseptet med ubemannet og kasseløst butikkonsept til neste nivå.

Det skal ikke lenger være nødvendig å ta frem kortet eller mobilen får å scanne og betale varer. Med Carrefour sin nyeste butikk, Flash, skal nemlig kundene kunne betale med ansiktet. Det rapporterer PSFK.

Den hele skal fungere ved at kunden går inn i butikken og plukker det han vil ha uten å scanne noen strekkoder. Samtidig. registreres kundenes bevegelser av kameraer og sensorer i butikken, tilsvarende som i Amazon Go-butikkene.

Det nye blir at betalingen ikke skjer ved hjelp av mobilen, men ved å scanne kundens ansikt.

Butikkonseptet testes i disse dager i Massay i Frankrike for de ansatte, men flere Flash-butikker skal visst nok være på vei.

Norsk café er tidlig ute med trenden

En norsk aktør som har hengt seg på trenden med ansiktsbetaling er Tine, som driver Oslo-caféen Heimatt. Konseptet heter Blunk og er et prosjekt mellom Tines teknologilab, DNBs new tech lab og Futurice.

Ut i fra en selfie kan Blunk finne unike aspekter ved brukerens ansikt for å lage en modell som er unik akkurat for han eller henne. Modellen blir således brukt som en personlig ansiktsnøkkel, og blir lenket til betalingsmåten man velger.

Ved kassen hos Heimatt står nå et nettbrett med kamera, og kunden trenger ikke gjøre annet enn å vise ansiktet i kassen for å betale.

Del artikkel: