Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nabobil.no har mer å gjøre - sliter med vekstunderskudd

Nabobil.no har mer å gjøre - sliter med vekstunderskudd
De siste 12 månedene har Nabobil leid ut biler 33 000 ganger - opp mer enn 150 prosent fra året før. Likevel gikk de med et underskudd på drøyt 6,6 millioner kroner i fjor.
Illustrasjon: Yay Images
Bjørn Skomakerstuen

Det koster å vokse. Det merker det nettbaserte bildelingskonsptet godt. Men de vil fortsette å trykke på gassen.

ANNONSE

For to år siden så det digitale bildelingskonseptet Nabobil.no dagens lys.

Den nettbaserte delingstjenesten for utleie av privatbiler for både forbruker- og næringsmarkedet fungerer som en koblings- og oppgjørssentral for bileiere og leietagere, hvor 20 prosent av leieprisen går til administrasjon og forsikring.

Likevel, selv med et underskudd på drøyt 6,6 millioner kroner i 2016, så råder optimismen.

Nabobil.no er langt fra noe enestående eksempel på at selskaper i vekst også ofte ikke tjener penger.

Foodora og Kolonial.no sliter med akkurat den samme utfordringen. De vokser - men tjener ikke ikke penger. I alle fall ikke ennå.

Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas sitter for øvrig som styreleder i Nabobil.no.

- Starten på noe stort

- Jeg tror vi bare er i starten av noe som blir veldig stort, sier Even Heggernes, daglig leder i Nabobil.no, til Dagens Næringsliv

For veksten har vært oppløftende de siste 12 månedene. 

Anatt utleide biler de siste 12 månedene har vært på mer enn 150 prosent. Totalt ble det utleid biler 33 000 ganger. I tillegg til dette har antall registrerte brukere økt med 110 prosent og er nå oppe i totalt 105 000 brukere. Det blir også stadig flere biler tilgjengelig i utleieparken. Per i dag er 5600 biler tilgjeneglig gjennom tjenesten.

Likevel; 5600 biler utgjør bare 2,1 promille av antall personbiler her til lands, ifølge SSB-tall som avisen viser til. Nabobil.no har med andre ord et stort potensial for å bli både større, bedre og lønnsomme.

Vekst fremfor overskudd

Heggernes sier til avisen at de ikke har planer om å gå med overskudd i år. Han mener at fortsatt god vekst vil åpne for at investorene er villige til å bruke enda mer penger på markedsføring, selv om det på kort sikt kan bety ytterligere underskuddsøkning.

- Vokser vi videre i samme tempo, vil investeringsviljen være deretter. Vi har god kontroll på veksten og er sikre på lønnsomhet på sikt sier Heggernes, som er klokkerklar på at veksten fortsetter.

Han ser ingen grunn til at dette skal dabbe av nå.

Leiebil uten nøkkel

Og her kan nøkkelløse biler være en suksessformel.

For veldig mange brukere har aldri leid en bil i nettverket de er en del av. For å få opp utleieprosenten jobbes det aktivt med nye og friskjonsfrie løsninger; som for eksempel nøkkelløse utleiebiler.

Den siste tiden har flere biler blitt utstyrt med en teknisk løsning som gjør det mulig for leiere å åpne en bil via Nabobil-appen - helt uten en fysisk nøkkel til å åpne og starte bilen.

- Når du kommer dit at du kan trykke på en knapp og så har du leid bilen og kan gjøre av gårde, da er friksjonen nesten helt borte. De bilene blir leid ut cirka dobbelt så ofte som før, sier Heggernes til avisen.

Del artikkel: