Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nabolandets første klimanøytrale nettbutikk vokser raskt i Norge

Nabolandets første klimanøytrale nettbutikk vokser raskt i Norge
Gründer Linnea Sweijer og operativ sjef Anna-Klara Jönsson fra netthandelen Reformastockholm.no.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Vil utfordre fysiske møbelforretninger.

ANNONSE

Det som skal være Sveriges første klimanøytrale nettbutikk ekspanderte til Norge under navnet Reformastockholm.no i januar, og kan allerede nå meddele at det norske er deres nest største marked.

Selskapet som er 100 prosent nettbasert har sitt lager i Skåne og spesialiserer seg på møbler og interiør. Her selger de både kjente merker, egenproduserte møbler samt vintageprodukter. Netthandelen ble grunnlagt i 2011.

Norge har økt raskere enn forventet

I tillegg til Norge og Sverige er netthandelen også representert i Danmark og Finland. I Norge har Reforma oversatt siden sin til norsk, som de mener forklarer noe av den raske veksten her til lands. 

- Det svenske markedet er fortsatt overlegent størst, men salget i Norge har økt raskere enn forventet siden lanseringen av vår norske butikk i januar 2019 - hvilket er utrolig gøy, sier gründer av Reforma, Linnea Sweijer til vår søsternettside Ehandel.se.

Selskapet skal ikke ha delt sine siste tall fra 2018 ennå, men regnskap fra tidligere år viser en voksende omsetning med gode resultater hvert år.

I følge Ehandel.se skal omsetningen ha landet på 9,7 millioner svenske kroner i 2017 med et driftsresultat på 124 000 kroner. I år er målet å omsette for 20 millioner kroner. 

Satser på miljø

Reforma legger mye jobb i sin klimastrategi og selv om møbel-aktøren produserer sine egne produkter i Asia kaller de seg "Sveriges første helt klimanøytrale netthandel".

Netthandelen benytter seg blant annet kun av båt for å frakte sine varer fra Asia og jobber samtidig hardt for å påvirke rederiene til å omstille seg til bruk av fossilfritt brensel. Siden i fjor høst til i vår har de også flyttet 80 prosent av produksjonen av sine egne merkevarer til holdbare og sertifiserte fabrikker. 

- En av våre største utfordringer

Det Reforma imidlertid må kjempe mest om er å endre forbrukernes vaner til å handle møbler på nett fremfor i fysiske butikker. 

- En av våre største utfordringer er å gjøre møbelkjøp på nett mer attraktivt enn å handle møbler fysisk. Av det totale møbelmarkedet i Sverige står salget på nettet for bare 5 prosent - i følge Svensk Handels rapport fra 2018 - og dette vil vi i Reforma så klart endre på. Her er det store utfordringer, men like stort potensiale, sier Sweijer.

Planen fremover er å øke sortimentet, få til flere samarbeid og ekspandere virksomheten til flere land.

- Vi legger mye tid og energi på å utvikle vårt sortiment mer, tross at vi under 2018 økte det med mer enn 250 prosent. Det innebærer en hel del nye egenproduserte produkter og også nye samarbeid med leverandører og merkevarer, avslutter Sweijer. 

Del artikkel: