Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Næringslivet rammes hardt av økning til 400 kroner

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Statsbudsjettet offentliggjøres 8. oktober. Som kjent ønsker Siv Jensen og Fremskrittspartiet å øke tollfrigrensen fra 200 til 400 kroner. Nå håper NHO Handel at de øvrige partiene stopper forslaget.

ANNONSE

På sine nettsider presiserer NHO Handel at de ikke per i dag kjenner til om regjeringen samlet står bak et slik forslag, og hvorvidt støttepartiene Venstre og KrF i i tilfelle vil støtte opp om en økning av tollfrigrensen. De poengterer imidlertid nok en gang konsekvensene av en eventuell økning.

- Svært mange av NHO Handels medlemmer rammes hardt av en eventuell økning av fribeløpet. Beløpet kan virke lite, men påplusset moms - slik alle nasjonale butikker må gjøre - vil dette innebære at alle varer under 500 kroner rammes. For frisører, hudpleiere, helsekost, gullsmeder, urmakere samt branjser som sport, elektronikk m.m. vil dette si at nesten hele vareutvalget konkurrerer mot netthandelen med utlandet! Dette skjer i et tidsrom der netthandelen øker voldsomt i forhold til varehandel forøvrig.

I stedet for å øke tollfrigrensen ber NHO Handel om at hele ordningen avvikles, og man i stedet forenkler fortollingsløsningene.

- Et forslag om økning vil være svært lite fremtidsrettet, i og med at netthandel og utenlandsk netthandel tar stadig større markeder. Det er helt ok å konkurrere, men ikke når "motstanderen" gis en fordel på 20% ! Her må det gå an å bruke den teknologien vi besitter til å lage fortollingsløsninger som sikrer flyt og lave tollavgifter i stedet. Problemet for "nettgererasjonen" som presser på for å øke fribeløpet er ikke først og fremst momsen, men at varer som skal momses og fortolles stoppes opp og tillegges en spedisjonsavgift i tillegg.

Del artikkel: